37
éve
Térkő akciók - Járjon jól! Kedvező térkő árak várják
06 26 375-171
Térkőakciók
AJÁNLATKÉRÉSE TARTALMA
0
TÉRKŐ KERESŐ
Kezdőlap / Kivitelezés, szakszerű lerakás

Kivitelezés szakszerű lerakással

Általános lépések a térkő lerakásakor

Íme, néhány lépés, hogyan készítheti el otthon a térkövezést egyszerűen és gyorsan.

Fontos lépések kivitelezéskor

A Tervezés menüpontban már írtunk a rétegek megfelelő sorrendjéről.

Gondoskodjon a csapadékvíz megfelelő elvezetéséről, ne csak a burkolat felszínén, hanem a térkő alsóbb rétegeiben is. A szivárgó vizeket az ágyazó homokréteg vagy az alsó szűrőréteg tudja elvezetni.

A felület lejtését legalább 2,5%-osra csinálja. A burkolatoknál a vonal menti vízelvezetés kialakítása ajánlott.

Az alapréteg alatt nagy hézagtartalmú szivárgó réteget alakítson ki (zúzottkőből a legcélszerűbb), melynek során az alsóbb rétegekbe szivárgó vizet elvezeti.

A hézagkialakítás sokféle lehet. 3-5 mm-es hézagokat érdemes a leginkább hagyni. Ezeket a hézagokat kitöltheti homokkal (0-2 mm szemnagyságú), bitumenes habarccsal, vagy gumibitumennel is.

Szegélyezés

A szegély védi a burkolatot, és a térkövek kimozdulását akadályozza meg. A szegélyezés azért fontos, mert az egyes burkolati elemek a széleken mozdulnak el, és károsodnak a leginkább.


 

Néhány kép a kivitelezés lépéseiről

szegélyek kiépítésével nemcsak burkolata oldal irányú elmozdulását akadályozhatja meg, hanem jó viszonyítási pontot is jelentenek a burkolat lerakása során.

A térkövek lerakásakor nagy figyelmet igényel az, hogy a köveket egyenesen, egy síkban rakja le (ne legyenek kitüremkedő darabok a burkolatban, mert ez balesetveszélyes is lehet).

A térkövezés végén ne maradjon el a tömörítés és a besöprés.

    
Megosztás