Az álmok háza házon kívüli berendezésének talán leginkább vágyott darabja egy kerti tó vagy talán egy medence. Álommedencéje lehet kicsi vagy nagyobb, lehet íves vagy szögletes, lehet kerek vagy akár hosszúkás is. Igazából sokféle lehet, csak egyféle nem. Nem lehet burkolat nélküli a medence környezete. Mert bizony kerti tava vagy medencéje kényelmes megközelítéséhez kell a térkő burkolat a medence köré. Gondolkodott mára rajta, hogy milyen legyen medence körüli burkolata? Tudja már?

Nem mindenkinek van egy takaros kis medencéje a kertben. Ha viszont már elgondolkodott egy kis tó vagy medence építésén, akkor a medencéből való kilépést kényelmessé tevő térkő burkolatra is szüksége lesz a medence köré. Milyen kerti medencéről álmodik? És milyen térkő burkolat legyen a medence körül? Látja már lelki szemei előtt medencéje térkő burkolatát?

térkő medence köré

Térkő burkolat a medence köré

Nemcsak az a fontos, hogy jól nézzen ki a burkolat a medence körül, hanem az is, hogy minél szárazabb legyen a medencéből való ki-be mászkáláskor is. Ezt pedig úgy tudja megoldani, ha minél kevesebb víz cseppen ki a medencéből a körülötte lévő burkolatra. Ezt biztosítani tudja a medence körül egy szegély kialakításával. A szegély megtartja a vízből való kicsobbanásból a rakoncátlanul lehulló vízcseppeket.

A medence körüli térnek olyan burkolatot érdemes kialakítani, ami nemcsak szemet vonzó, hanem tartós is. A nyári kánikulában állandóan vizes, párás, mégis napsütötte térkő felületnek nemcsak a napsugarak fényét, hanem a hőingadozást is bírni kell. Az egész nyári szezonban háborúzni fognak a hűsítő vízcseppek a napsugarak perzselő hőjével.

Olyan medence körüli burkolatra van szüksége, amelynél évtizedekig nem fognak eredményt hirdetni a kispriccelő vízcseppek és a beeső perzselő napsugarak között. Azért, mert medence körüli burkolata könnyedén bírja majd a hűsítő vízcseppek és perzselő napsugarak állandó hadakozását.

Medence burkolatának nemcsak időtállónak, hanem könnyen takaríthatónak is kell lenni azért, hogy tartósan megőrizze szépségét, csillogó fényét és tisztaságát.

Szépség, tisztaság és biztonság kéz a kézben járnak majd medence körüli burkolatán. Azért, mert a burkolat nem csúszhat, bármennyi víz cseppen is ki rá a medencéből. Azért is jó az, ha minél kevesebb, mert akkor jóval kisebb lesz a csúszásveszély a csillogó térköveken.

Csúszásmentes medence körüli burkolatot szeretne kerti medencéje köré?

  • semmelrock la linia gránitszürke teraszburkolat

    Semmelrock La Linia gránitszürke burkolat

    A Semmelrock La Linia járólapok nemesen csillogó, finommosott és szemcseszórt felülete ellenáll majd a kicsobbanó vízcseppek felsrófolt csúszásveszélyének is.
  • Már szinte csak abban kell döntenie, hogy az exkluzív bazaltantracit vagy inkább a vidámabb gránitszürke színvilága uralkodjon kerti medencéje körül. Melyik színvilágot választja medencéjéhez?

Medence körüli burkolata pontosan kövesse a medence alakját? Vagy a szegély burkolata térjen el a medence alakjától?