Térkő burkolat félpénzért. Most lehetséges ez is. Olyan térkő burkolatot építhet a kertjébe, amilyet csak szeretne, mert most 50%-os, vissza nem térítendő állami támogatással teheti ezt meg. Maximum 3 millió forintig.

A 2021. január elsején meghirdetett lakásfelújítási program keretében megszépülhet nemcsak otthona, hanem a kertje is. Akkor, ha legalább egy gyermeket nevelnek, és megfelelnek a pályázati kiírás feltételeinek.

Milyen térkövezési munkálatokra vehet igénybe állami támogatást?

  1. Semmelrock térkő burkolat támogatással

    Semmelrock térkő burkolata lehet most 3 millió Ft vissza nem térítendő állami támogatással


    Udvar, garázsbejáró, járda térkövezése
  2. Ágyásszegélyek, kerti szegélyek, kerti ösvények kialakítása
  3. Kerti pihenő, terasz térkő burkolatának kialakítása

Mit szeretne kialakítani a kertjében a vissza nem térítendő támogatás utólagos finanszírozásával?

Mik a térkövezés költségeinek felét megtérítő támogatás igénybevételének feltételei?

Azok a családok adhatnak be pályázatot, amelyek legalább egy 25 évesnél fiatalabb gyereket nevelnek. Fogyatékkal élő gyereknél nincs felső korhatár. Az egyedül élő szülő is pályázhat, ha a gyermek egy háztartásban él vele.

Sőt a támogatást már a várandósság 12. hetétől is igénybe lehet venni.

Fontos feltétele a sikeres pályázatnak, hogy csak a 2021. január 1. után megkezdett munkálatokra lehet igénybe venni a pályázati támogatást. Mégpedig úgy, hogy a térkövezéshez szükséges anyagok beszerzését és a kivitelezési munkát is számlával kell igazolni.

Sikeres pályázatnál utólagosan folyósítják a támogatást. Mégpedig a felújítás számlával igazolt költségének 50%-át, maximum 3 millió forintot. A pályázattal visszaigényelt összegnek 50-50%-ban kell tartalmaznia az anyagköltségeket és a kivitelezési munkadíjat.

Vagyis a térkövezéssel kapcsolatban megkötött szerződéseket és a munkálatok során kapott számlákat össze kell gyűjteni, és a felújítás, térkövezés befejezésekor a kitöltött pályázati lapot az összes szükséges dokumentummal együtt elektronikusan kell benyújtani a Magyar Államkincstárnak. Mégpedig a felújítás befejezését követő 60 napon belül.

Az Államkincstár a pályázat benyújtását követő 30 napon belül elbírálja a pályázatot, és sikeres pályázatnál 5 munkanapon belül utalják a vissza nem térítendő támogatás összegét a megadott bankszámlaszámra.

Ezután a területileg illetékes Kormányhivatal 6 hónapon belül ellenőrzi, hogy a pályázatban megjelölt, és számlákkal igazol felújítási munkálatokat ténylegesen elvégezték.

térkő lerakása kertbe

Térkő burkolat lerakása a kertben. Milyen legyen kerti burkolata?

A sikeres pályázat további feltételei még:

  • A pályázónak nem lehet köztartozása.
  • Legalább egy éves folyamatos TB jogviszonnyal kell rendelkeznie.
  • Nyugdíj melletti bármilyen munkavégzésnél is beadható a támogatásra vonatkozó pályázat.

Fontos feltétel, hogy csak egyszer lehet igénybe venni a támogatást. Ez azonban vissza nem térítendő. Ez azt jelenti, hogy a ház eladása után sem kell visszafizetni a támogatás összegét. Azonban az újonnan vásárolt ingatlan felújítására már nem lehet újra pályázni.

A megvásárolt ingatlan új tulajdonosa azonban pályázhat akkor, ha korábban még nem pályázott.

Ha térkövezési munkálataira szeretné a vissza nem térítendő lakásfelújítási támogatást igénybe venni, akkor mindenképp tájékozódjon a támogatás igénybevételének további feltételeiről is.