„Tüzesen süt le a nyári nap sugára. Az ég tetejéről a juhászbojtárra.” írja Petőfi a János vitézben. Az őszi nap sugara azonban már korántsem annyira tüzes. Ezért a nyári szikrázó napsugár helyett az őszi napokon már sokkal több színben játszik a természet.

Az ősz sokszínűbbé varázsolja a kertjeinket. A „tüzes” nyári napsütés után az őszbe forduló napsugarak nemcsak a gyümölcsök érlelését fejezik be, hanem a fák leveleit is megszínesítik. Az egymással harmonizáló meleg színek nemcsak a kerti gyümölcsfák levelein, hanem kerti burkolatának színvilágában is megjelenhetnek. Főleg akkor, ha kedveli az őszi lombok sárga, narancs, vörös és barna színvilágát.

Ezek a kellemesen meleg, őszi színárnyalatok nemcsak őszi kertjének, hanem teraszburkolatának kedvelt színvilága is lehet. Ráadásul nemcsak ősszel, hanem egész évben. Bármikor, amikor kiül a teraszra. Akár egyedül, akár családjában vagy barátaival együtt.

A térkő burkolatokon ezek az őszi színek színátmenetesen jelennek meg. Milyen burkolatok között tud választani az őszi színek kedvelőjeként?

Őszilomb színek a térkövezett teraszon

Melyiket választja az öt őszilomb térkő közül?

Semmelrock Citytop őszilomb színben

Terasz burkolására a 6 cm vastag Citytop térkövek az őszi lombok színvilágában. A klasszikus 2:1 arányú Citytop téglalapok 20×10 cm-es méretben változatos mintázatok lerakását teszik lehetővé terasza burkolásakor is.

A Citytop térkövek kvarchomokkal kevert felülete az őszi lombok sárgás, vöröses és barnás színvilágában természetes hatású burkolatot fog majd adni terasza burkolására.

Semmelrock Citytop Smart őszilomb színben

A 6 cm vastag Citytop térkövekkel szemben a Citytop Smart 5 centiméteres vastagságával vékonyabb kivitelben lehet terasza őszi lombok hangulatát tökéletesen visszaadó burkolata évtizedeken át. Terasza gyalogos forgalmának tökéletesen meg fog felelni 5 cm vastag térkő burkolata is.

A 20×13,3 centiméteres Citytop Smart kockák az őszi lombok színátmenetes sárgás, barnás és vöröses megjelenésében tökéletesen visszaadják a fák lombjának őszi színvilágát. Ha terasza burkolatának a Citytop Smartot választja, akkor az őszi lombok hangulatán sétálhat évtizedeken át.

Semmelrock Citytop kombi őszi színvilággal

semmelrock citytop kombi őszilomb

Semmelrock Citytop kombi őszilomb járda burkolat

A kombi burkolatok kedvelőjeként a 10×20-as, 20×20-as és 20×30-as Citytop kombi lapok lerakásával tökéletes teraszburkolatot építhet teraszára.

Ha a kombi burkolat vegyes méretei mellett dönt, akkor a Citytop kombi kövek lerakásakor szabadjára engedheti a fantáziáját. Változatos mintázatot alakíthat ki teraszán. Nemcsak az őszi lombok változatos színvilágát, hanem a háromféle méretű térkő lapot is t tetszőlegesen kombinálhatja a burkoláskor.

Teraszburkolatának mintáját a háromféle méretű térkövekből rakja össze, mégsem kell azonban tartania az őszi lombok eltérő színárnyalatoktól. A háromféle méretű térkövet ugyanis egyszerre gyártják. Ugyanabból az anyagból és ugyanazzal a keveréssel. A kombi sablonnal készülő gyártáskor a kombi térköveket ugyanabból az anyagból, egy gyártási folyamatban készítik.

Semmelrock Nardo

4 cm vastag, 10×20-as Nardo tégla az őszi lombok sárgás, barnás, vöröses árnyalatában terasza burkolására tökéletes választás lehet.

A kettő az egyben méretű Nardo lapokat lerakhatja futósoros kötésben, parkettakötésben vagy akár halszálka mintában is. Halszálka mintás lerakásnál a teraszburkolat szélén a Nardo lapok közül néhányat ketté kell majd vágnia a terasz burkolásához. Ehhez szerezzen megfelelő térkő vágót. Hulladékkal nem kell számolnia, mert a kettévágott lapokat be tudja építeni a burkolatba maradék nélkül.

Leier Piazza térkő őszilomb színben

A 6 cm vastag 10×20-as méretű Piazza téglák klasszikus, 2 az 1-ben formájukkal szintén vágási hulladék nélküli lerakást biztosítanak majd terasza burkolásakor.

A sárgás, barnás, vöröses árnyalatú őszilomb téglák változatos mintázatú lerakásával egyedi burkolatot alakíthat ki teraszán.

Milyen bútorokkal és növényekkel színesítse meg térkövezett teraszát?

Az őszi lombok változatos színvilágában lerakott burkolatához kerti bútorokat, asztalokat és székeket is érdemes ezekben a meleg földszínekben választani. Egymással harmonizáló meleg színeket érdemes választani a terasz berendezésekor.

A sziklabarna vagy vörös árnyalatú virágládákba és cserepekbe sárga, piros és lángvörös egynyári virágok illenek a legjobban.