A térkő burkolat építése a térkövek nútféderes kialakításával legó építés is lehet. Ezek a nútféderes térkövek a felnőttek praktikus kerti játékszerei lettek igazán tartós térburkolatok építéséhez. A burkolás és a térkövek összerakása egy összerakós játék, és a lehetőségeknek szinte csak a kreativitása szab határt.

Megnézi, hogy a Leier, mely térkő burkolatait alakította ki nútféderes változatban?

Kertjét nemcsak fák és virágok építésével, hanem a burkolat kialakításával és apró ötletekkel is egyedivé varázsolhatja. A térkövezett kerti járdák és sétányok nemcsak praktikusan összekötik kertje különböző pontjait, hanem igényes megjelenésükkel díszítik is a teret. Hosszú út vezet azonban a kertszépítés gondolatának kipattanásától addig, amíg elégedetten pillanthat végig a személyiségének egy darabját is megmutató és otthona stílusát is kifejező burkolatán.

Miért jó a nútféderes térkő?

Mercato burkolat fahéj színben

Leier Mercato fahéj térburkolat a nútféderes térkövek fésűs távtartó szerkezetével

A térkő burkolatok szépséges kialakítását segíti, és a térkövezést könnyíti meg a térkövek nútféderes kialakítása. Ezzel a képeken is jól látható (akár mindhárom képet betenni) fésűs távtartó szerkezettel egyszerűbb és könnyebb a térkövek lerakása. A kövek lerakásakor nem kell a térközökkel bajlódnia.

Ha pedig ketten rakják a köveket, akkor nem fordulhat elő, hogy az egyikük szellősebben, a másikuk pedig szorosabbra rakja a köveket. A nútféderes térkövekkel „mindössze” annyi a teendőjük, hogy takarosan egymás mellé rakják a térköveket a megálmodott mintázat szerint. A rejtett távtartók megoldják a többit. Ezzel a rejtett távtartós szerkezettel szemre is tetszetősebb, egységesebb hatást keltő burkolatot alakíthat ki kertjében. A lerakás technikájával és a szükséges távközökkel nem kell bíbelődnie, koncentrálhat a mintára.

A nútféderes térkövek oldalán lévő, lefelé szélesedő és vastagodó, csonkolt kúp formát mintázó egymás melletti távtartóknak köszönhetően a kövek közötti fugában lefelé egyre kevesebb hely marad a fugázó homok számára, amely a fugázáskor így teljes keresztmetszetében ellepi a helyet, kitölti azt.

A nútféderes kialakítás másik nagy előnye az egyenletes teherelosztás. Ezeken a térkő burkolatokon a gépkocsik indulásakor, kanyarodásakor és fékezésekor a burkolatra ható erők oldalirányú nyomással terjednek, és oszlanak meg a burkolat felületén. Ez a fugahomok stabilizálásával biztosítódik. A burkolatra ható vízszintes erőhatások nem csak nyomás, hanem a húzás útján is együttdolgozásra késztetik a térköveket. Az erőt a burkolókövek nútféderes távtartóinál adják át egymásnak. Ezzel igencsak stabil kötést adnak a szakszerűen megépített burkolatának.

A térkövek együttmozgása különösen lejtős terület, például garázslejárók burkolásakor tesz hatalmas szolgálatot. A nútféderes térkövek szakszerű lerakásával a terhelésre sem fognak elmozdulni a lejtő irányába, nem fognak lecsúszni az ágyazaton. A burkolat felszínén azonban a nútféderes kialakítás által kapott stabilitásból semmit sem látunk, mert a távtartók a felső részen már meg sem jelennek. A lefugázott burkolatban pedig teljesen rejtve is maradnak.

Az sem elhanyagolható szempont még, hogy nagyban segít gyakorolni a legó építést.

Melyek a legkeresettebb nútféderes kialakítású Leier térkövek?

Leier Piazza mogyoró

Révfülöpön így néz ki a Piazza burkolat mogyoró színben. Kertjében hogyan fog mutatni?

Leier Piazza burkolatok

Ha a klasszikus térkő formát keresi egyenes vonalvezetéssel, akkor a Piazza burkolatok 4 féle színéből választhatja ki kertje nagy teherbírású burkolatát.

Megnézte jól a képet?

  • Így néz ki a legó építés végeredménye, amikor nagy területen játsszák.
  • Kertjében hány négyzetméter lesz a játékterület?

Leier Mercato burkolat

Ha a rusztikus hatású, antik burkolatok szerelmese, akkor a Mercato 5 féle színéből választhat a térkövezéskor.

  • Az öt közül melyik szín tetszik a legjobban?
  • Önnél melyik lesz a befutó?
füstantracit Leier Taverna burkolat

Nagy felületen így néz ki a Leier Taverna burkolat füstantracit színben. Győrben az Audi Aréna körül megnézi élőben is?

Leier Taverna térkövek

8 féle melírozott szép színből választja ki kertje finom eleganciát sugárzó tartós burkolatát.

A visszafogott Leier Rollo burkolat

4 féle színből választhatja ki visszafogott eleganciát sugárzó Rollo burkolatát.

Döntött már?

Melyik térkövet választja kertje strapabíró burkolatának az elkövetkező évtizedekre?