Ha jól megtervezzük, akkor a kültéri nappali nem egy látványos enteriőr lesz a kertben, hanem szerves része otthonunk kerti megnagyobbításának.

Jól láthatóan megnöveli családi házunk falakkal körülhatárolt lakóterét. A szabadban teszi lehetővé családi házunk azon funkcióinak használatát, amit korábban a 4 fal között a napfénytől, a friss levegőtől és az esetleges kíváncsi tekintetektől elzárva csináltunk.

A kültéri nappali a nappali szinte minden funkciójának használatára alkalmas lehet. Fogadhatja a barátait a kertben felállított nappalijában. Beszélgethet a családjával. Családi rendezvényeket vagy éppen hétvégi partikat is tarthat. Munkaebédet adhat vagy éppen munkaértekezletet vagy üzleti megbeszélést tarthat üzleti partnereivel és munkatársaival. Melyikre van éppen szüksége ezek közül? Egyikről sem kell lemondani. Bármelyiket választhatja kerti nappalijában.

A nappali a kertben munka mellett aktív és passzív pihenésre is alkalmas. Hisz pihenhet, olvashat, tévét nézhet, zenét hallgathat, társaloghat is a nappalijában. Vagy akár aludhat, szunyókálhat vagy éppen napozhat is a kertben.

A napozás mellett egy árnyékoló vagy napernyő vagy pedig egy könnyen elhúzható tető használatával árnyékot és az eső elleni védelmet is biztosíthat kerti nappalijában. Minden attól függ, hogy milyen nappalit szeretne a kertjében. Tehát milyen nappalit szeretne?

Ha szükségesnek látja, akkor a szél ellen is védelmet biztosíthat kerti nappalijában egy elhúzható, könnyűszerkezetes fallal.

Kerti nappaliját ízlése és igénye szerint alakíthatja ki kényelmet adó átmenetként biztonságot adó otthona és kertje szabadsága között.

kerti nappali kandalló előtt

Nappali a kertben a kandalló melegénél. Vagy helyette a kandalló előtti békés nyugalommal

Olyan időjárásálló teret alakíthat ki nappalijában, ahol igénye és ízlése szerint tökéletesen illeszkedik egymáshoz nappalija praktikus használatot és kényelmet adó berendezése. Az asztal és körülötte néhány kényelmes fotel, egy kanapé, vagy akár egy heverő is kerti nappalija valamelyik sarkában, ha napközbeni pihenésre van éppen kedve. Nappalija meghitt hangulatát pedig egy békés meleget árasztó és barátságos hangulatot adó kandalló biztosíthatja. A békés hangulatot árasztó kandalló előtt milyen legyen nappalija burkolata?

Emellett pedig a konyhája, grillezője és étkezősarka is praktikusan beköltözhet kényelmet biztosító nappalijába.

Már csak arról kell döntenie, hogy valóban csak nappali nappalit szeretne kialakítani a kertjében, vagy alkalmanként akár estébe nyúló programokat is szeretne tartani kényelmes kerti nappalijában. Mert ha igen, akkor megfelelő fényforrásról is célszerű gondoskodni.

Mégpedig olyan módon, hogy a lehető legkevésbé vonzzák az esti és éjjeli szúnyogokat és egyéb igencsak kellemetlen bogarakat. Az esetleges rovarinvázió persze függ attól is, hogy van-e valamilyen vizes élőhely, kerti tó vagy medence a kertben. Mert a víz amellett, hogy kellemesen hűsít, bizony vonzza is a kisebb-nagyobb repülő élőlényeket.

Tökéletes nappali persze nem létezik, hisz a tökéletes mindenkinek más. Az Öné milyen? Tudja már, hogy milyen lesz az Ön tökéletes nappalija a kertben?