Kortalan mégis modern, ódon mégis bivalyerős, barátságos mégis kőkemény. De most mi van? Ha nem tudná, akkor ezekből nem is gondolná, hogy bizony a Barabás kőről lesz szó ebben a cikkben. Az ellentétek nemcsak kiolthatják, hanem erősíthetik is egymást. Ebben a magyar sikertörténetben pontosan erről van szó. Az ódon külsejű, barátságos megjelenésű Barabás kő betonerős belsőt rejt.

Ha időtálló, mégis patinás hangulatot árasztó burkolatot szeretne a kertjébe, akkor a Barabás kő burkolathoz hasonlót még csak-csak talál a térburkolat gyártók kínálatában, nála jobbat azonban valószínűleg még lámpással sem. Miért van ez így?

Ha szereti a munkáját, akkor bizony könnyen abba a helyzetben találhatja magát, hogy reggeltől estig rohan. Otthon a család, utána pedig a munkája nem hagy egyetlen nyugodt percet sem. Kikapcsolódni legfeljebb csak késő este vagy hétvégén van egy kis ideje. Éppen ezért nagyon nem mindegy, hogy mi várja otthon nemcsak a négy fal között, hanem a kertkapun belül is. Bizony jólesik kiülni egy kicsit a kertbe, és ráncba szedni vadul rohangáló gondolatait.
Ha nem mindegy hogy milyen környezet várja otthon, akkor bizony nemcsak otthona berendezésével, hanem kertje kialakításával is foglalkoznia kell.

Barabás kő burkolat

Milyen kerti burkolatról álmodik? Kitalálta már milyen burkolatot szeretne?

Milyen kertről álmodik? Megépítette már magának? Vagy még nem volt erre ideje, és éppen most tart a gondolkodás szakaszában? Milyen kertben szeretne sétálni évtizedeken át? Hol töltené szívesen a kevéske szabad idejét? Vagy a tervezésen már úgy-ahogy túl van, de a megépítés még várat magára? Vagy már nem is várat, mert éppen most építi a kertjét?

Ha éppen most van a kertépítés kellős közepében, akkor ez a cikk a legjobbkor került a szeme elé. Ne is hagyja, hogy nyom nélkül eltűnjön a szeme elől! Ha végig olvassa, akkor kapni fog néhány használható ötletet a kertszépítéshez. Ennyit megígérhetünk előzetesen is.

Milyen lesz a kertben a zöldfelület és a burkolat aránya? Ha kevés idejét tudja a kertben tölteni, akkor a haszonnövények helyett inkább a dísznövényekben gondolkodjon. Ezekkel azért kevesebb elfoglaltsága lesz. A fák és bokrok mellett virágok is lesznek a kertben? Ha igen, akkor ezek a virágok a ház előtti terasznál vagy mélyebben, egy takaros kis virágágyásban lesznek majd? Vagy nem is egyben, hanem többen is? A kert szintjében lesznek ezek az ágyások, vagy kiemeltek lesznek?

A zöld szigeteket azonban hangulatos pihenőhelyekkel is vegyítenie kell. Sőt még a járhatóságot is biztosítani kell közöttük. Milyen burkolatok kialakítására gondolt már? Ezek a burkolatok hogyan fognak kinézni? Miből fogja megépíteni? Olyan kérdések ezek, amelyeket nem kerülhet meg kertje építése előtt.

Milyen burkolatra vágyik?

Barátságos hangulatot árasztó, csorbaságában meghitt szépséget sugárzó burkolatot szeretne? Persze rendelkezzen azért a térkövek klasszikus tulajdonságaival is? Melyek is ezek? Legyen fagyálló, és egyébként is bírja jól a gyűrődést? Legyen tartós, sőt egy egész életre szóló, hogy az unokák is vidáman játszhassanak majd rajta? A teraszát vagy egy meghitt hangulatot árasztó kerti pihenőt szeretne kialakítani? Ahova csak kiülnének néha esténként, és szinte megáll az idő?

A kerti pihenő mellett egy hangulatos szalonnasütő hely is megfordult a fejében? Vagy inkább egy grillsütőre gondolt? Ha meg fogják hívni a barátaikat is, akkor nem lenne jobb talán egy olyan hely kialakítása, ahol szalonnát sütni és grillezni is lehet majd? Vagy esetleg még bográcsozásra is adhatják a fejüket, ha éppen ehhez van kedvük majd? Aztán meg várhatóan hányan lesznek majd 1-1 ilyen kerti partin? Milyen nagy helyre lesz majd szükségük?
Aztán meg el is kellene jutni a kertbe megálmodott szalonnasütőhöz egy hangulatos kis kerti úton? Esetleg ha van egy kis szintkülönbség is a kertben, akkor még egy lépcső megépítése sem lenne olyan nagy butaság?

Ha pedig a gépkocsi bejáró készül majd belőle, akkor bírja a terhelést is? Lehet, hogy ezért egy kicsit vastagabb burkolatra lesz majd szüksége? Ha igen, akkor mennyivel vastagabb kell majd?

Milyen lesz a stílusa barátságos hangulatot árasztó kertjének? A stíluskavalkáddal szemben még az is megfordul a fejében, hogy a kerítést is burkolata szín és formavilágában kellene megálmodnia?

Ha pedig már a terasz és a kerítés, sőt még a kocsibejáró megjelenése is egységes lesz, akkor a háza bejáratáig vezető járda sem lóghat ki olyan nagyon a sorból.

Melyik lehet az a térburkoló, amelyik ezeket a lehetőségeket mind biztosítani tudja?

Lehet, hogy a Barabás téglakő ebből csinálta meg a 2000-es évek egyik legnagyobb hazai sikertörténetét?

  • Ön is részese szeretne lenni ennek a sikernek?
  • Vannak még kérdései kertje burkolatának a megálmodásához?