Az életet tiszta szívből élvezők kertje dúsan burjánzó növényvilággal és erős színekkel jelenik meg. Az élet szeretete a színek és formák változatosan túlcsorduló bőségével hódít az ő kedvelt kertjükben. Az életszeretők kertje egy színpompás lakótér a szabad ég alatt.

kert életszeretőknek

Elkápráztatja a változatos színekben pompázó virágok illata?

Elkápráztatja a színek és formák sokfélesége? Szereti, élvezi az életet? Ha igen, akkor egy tobzódó bőséget kifejező kert lehet az Ön álomkertje.

  • A bőség gazdagságát fejezi ki a virágok illata, a változatos színekben pompázó virágok, a gazdag növényvilág.
  • Ezek változatos gazdagságú kertek az életet kedvelők igazi otthonává válhatnak.

Egy gazdagon burjánzó növényekkel belakott, mégis átgondolt kert nemcsak szemre tetszetős, hanem az érzéki örömök kincsesházává vagy inkább kincseskertjévé válhat. Minél több érzékszervünkre hat a kert, annál érzékibb. Egy kertet lehet látni, hallani, megtapintani, szagolni. Egy ilyen kert minden érzékünket képes megérinteni.

A kert gazdag érzésvilága a kert tulajdonosának stílusában jelenik meg. Az ő személyiségét, az ő érzelemvilágát tükrözi. Ebben egyedi, ebben személyes. Ugyanakkor a kert elrendezése átgondolt, letisztult és nem kaotikus. Bár a gazdagsága miatt első ránézésre lehet, hogy annak tűnik.

A növényvilág gazdagsága mellett a kert berendezései is változatosak, és a növények formában és színvilágban követett megfelelői a falak, utak és egyéb térelválasztók építőanyagának megválasztásában is megjelenik. Különösen kedveltek az olyan klasszikus építőanyagok, mint a jól ismert terméskő, az utak és terek burkolására használt burkolókövek, lapok és falazóelemek, a kavics, a burkolásra is használt tégla vagy a kertben is használatos keményfa.

Az élet változatosságát szeretők kertjében az élet szépségét adó bármiből lehet egy kicsi, és mindenből egy kicsivel több is lehet. A növények, a virágok és a burkolt felületek változatos formában váltakozva jelennek meg egymás mellett. Az akár lépcsősen elhelyezett virágágyások szépségük mellett a bőség és gazdagság képzetét keltik.

Az élet élvezete örök, nincsenek benne szünetek. Ezért ezek a kertek egész évben tetszetős színpompát mutatnak. Még télen is megjelenik a kertben az örökzöld növények szépsége. A tavaszi, nyári megjelenésükben pedig a lombhullató és örökzöld felületek összhangja és a virágzó fák, bokrok és virágok szépsége változatos felületet ad. A színek változatossága mellett a gondosan formázott bokrok, sövények is harmoniát teremtenek a kertben.

Már olvadáskor megjelenik a hóvirág, majd fokozatosan virágba borul a gazdagon beültetett kert. Kezdetben a nárciszok öltöztetik kékbe, rózsaszínbe a kertet. Majd a tulipánok nyílnak a legváltozatosabb színárnyalatokban. A nyári hónapokban a burjánzó virágpompa borítja a kertet. A napfényt kedvelő évelők versenyt virágoznak a rózsákkal, vagy a bokros növekedésű bazsarózsákkal.

A rózsa egyébként is központi szerephez juthat egy virágokat szerető tulajdonos kertjében illatozó, pompás virágaival változatos színvilágával. Nemcsak elkápráztató látványt, hanem az illatával is olyan élvezetet nyújt, ami utolérhetetlen lehet a virágzás teljes időszakában. Az illatok és színek harmóniájának tényleg csak a növények és virágok megtervezése és elültetése szab határt. Természetesen rendszeres gondozást is igényelnek ezek a pompázatos virágágyások. Ezért az élet szeretete a növényzet és a virágok életének megóvását, a gondozásukat is igényli.

A kert egyik alapszíne az évelők örökzöldje mellett az erős vörös, és ennek változatos árnyalatai. A halvány rózsaszíntől kezdve az erős vörös, bordóig, a napsárgától a narancson át a kékes liláig, ibolyáig terjedhet. A színek változatosságának az életigenlők kertjében nincs határa.

A kertek gazdag szépsége mellett a másik legfontosabb jellemzője az otthonosság. Itt aztán jól érezheted magad. Nemcsak a látvány, hanem a látvány által kiváltott érzelmek is magával ragadnak.

A szépség nem arra való, hogy magunknak rejtegessük, hanem épp ellenkezőleg. Ezért minél többen látják, minél többen használják, annál hasznosabb a szépsége a kertnek. Családi összejövetelek, hétvégi partik, ünnepségek kedvelt helye is lehet.

A víz megjelenése, egy szökőkút vagy egy csobogó még tovább növelik a kert szépségét.

Nincs vendégség kényelem nélkül, bár ennek a kényelemnek nem kell királyi kényelemnek lenni persze. Azért mégis jó minőségű kerti bútorok teszik kényelmessé a kellemes időtöltést.

A kertben használt építőanyagok kiválasztása is majdnek ugyanolyan fontos, mint a növények gondos összeválogatása. A terméskő vagy a tégla jól ismert, klasszikus építőanyagok, és rusztikus megjelenésük jól illeszkedik a kert változatos színvilágába és pompázatos megjelenésébe.

A terméskövek, a mészkövek és a tégla burkolólapként és térelválasztó falként is jó szolgálatot tehet a kertben.

A stabilitás biztosítására az építőnaagok palettáját az életszeretők kertjében a változatos formában használt fémek egészíthetik ki. A rózsalugas kovácsoltvas állványa vagy a kovácsoltvas kerítés, vagy egy kerti pavilon, egy pergola a pihenőhely felé emelve, egy szökőkút mind emelik a kert megjelenésének látványát.

Az élet szeretete a forma és színgazdagsággal jár együtt, ugyanakkor fontos a kiválasztott növények, építőanyagok, berendezések és formák egységes rendszerré ötvözése is.

Ebben a színek kontrasztja és a formák és felületek váltazatossága ugyanúgy fontos, mint a ház stílusával és színvilágával kialakított harmonikus kapcsolat.

Az életszerető emberek kertjeiben a barokkos bőség, a mindenből egy kicsit több is lehet szemlélete mellett az is fontos, hogy az kert különböző részeinek a kialakításakor egyensúlyra törekedjünk.

Az áradó bőségnek ezt az egyensúlyát úgy célszerű megoldani, hogy a tereket elhatározó utak, falak, virágágyások szélei által meghatározott teren belül a virágok és egyéb növények változatos formájukban növekedhetnek, illatozhatnak. Nem véletlenül beszélek a növényekről, hisz az életszeretők kertjének szépségét alapvetően mégis az egész évben változatos formában pompázó virágok és növények adják. Éppen ezért a növényvilág, a virágágyások megtervezése és kialakítása kiemelt fontosságú. A virágok formái, színei és illatai tökéletes díszletét adják a kert megjelenésének.