Kerti járdát szeretne építeni a kertben? Összefüggő kerti burkolaton szeretne végigsétálni, amikor otthonából kilép a kertjébe? Vagy inkább a minél nagyobb zöldfelületben gyönyörködne, és csak arra vágyik, hogy egy-egy kiadós eső után száraz lábbal tehesse ezt meg?

Ha a zöldfelületek szerelmese, és „csak” a praktikus száraz lábas járásra vágyik egy kiadós nyári zivatar után is, akkor nem szükséges összefüggő kerti járdát építeni a kertben való sétálásához. Kertjében nem kell elvenni a szűkösen rendelkezésre álló zöldfelületet a járda építéséhez.

füves kert

Kerti út a füves kertben Classic-Line mosott kavicsos kerti lapokból

Nem kell 10-20 centis kerti járda alapot ásni a kertben, és nem kell a 4 centis kerti lapokat takarosan egymás mellé, szépen sorban lerakni a kiépített járda burkolataként. Elég lehet az is, ha lépőkövekként használja majd füvesített kertjében a 40×40-es vagy 50×50-es kerti lapokat. Ha a gyöngykavicsos mosott felületek tetszenek, akkor ez a legnagyobb eső után is biztonsággal járható felületet ad majd kertjében. A kerti lapok szürke színvilágát is választhatja azonban a járdalap körüli zöldfelület kiemeléséhez

  • Mit szól a lépőkőről lépőkőre lépést biztosító kerti útjához?
  • Tetszik az a megoldás, amikor csak annyi helyet vesz el a burkolat a zöldterületből, amennyi feltétlenül szükséges? Szeretné megépíteni gyöngykavicsos vagy szürke felülettel lépőköves kerti járdáját?

A lépőköves megoldás a lehető legkevesebb helyet veszi el a zöldfelülettől, mégis megvédi a gyepet a kikopástól. Nem kell járdát építeni. Elég csak lerakni a lépőköveket a kert leggyakrabban használt nyomvonalán.

Ha pedig a gyöngykavicsos felület helyett inkább színes kerti lapokkal dobná fel füves kertje látványát, akkor is többféle szín között választhat.

Füves kertje zöldjét milyen színű kerti lapokkal szeretné feldobni? A klasszikus gyöngykavicsos felület helyett a Leier Euroline burkolatok London zöld, Róma piros, Berlin szürke, Párizs barna vagy Prága világosbarna mogyoró finommosott felületét is választhatja lépőköves járdája burkolataként.

  • Melyik tetszik a legjobban az öt szín közül?
  • Családi háza megjelenéséhez melyik szín illik a legjobban az 5 Euroline burkolat színvilága közül?