Ha hosszú évtizedeken keresztül is tartós térburkolatot szeretne egy hazai gyártótól, akkor a Barabás térkövek közül érdemes kiválasztani kertje burkolatát. A Barabás térkövekből épített burkolatok 40-50 évig is megőrzik minőségüket és megjelenésük szépségét.

Ez a 40-50 év a mai modern térkő burkolatok között ugyan nem számít kimagaslóan soknak, de azért ez a 4-5 évtizedes tartósság egy térkő burkolatnál már meglehetős biztonságot ad. Ezért nem véletlen az, amikor azt mondjuk, hogy térkő burkolatot adott esetben egy életre választ magának a kertjébe.

Mikor lesz tartósan szép Barabás térkő burkolata?

Ha pedig ez így van, akkor ne az első útjába kerülő térkőben gondolkodjon, hanem inkább válasszon lassabban, de mérlegelje alaposabban a lehetőségeket. Amikor döntenie kell, akkor persze a körültekintő mérlegelés után sem lesz könnyű dolga, de azt azért elmondhatja majd döntése védelmében, hogy a lehetőségek számbavétele és mérlegelése alapján mindent megtett azért, hogy jó döntést hozzon.

Álmatlan éjszakái azért ne legyenek majd a térkő burkolatok közötti választás miatt, mert a neves térkő gyártók termékei közül szinte bármelyik térkövet választhatja majd. Ha a terhelésnek megfelelő vastagságban fogja kiválasztani a térkövet, akkor tényleg csak az lehet majd a mérlegelés fő tárgya, hogy melyik burkolat tetszik Önnek, és mennyibe kerül a térkő.

A különböző térkő burkolatok között minőségi és praktikus választási lehetőségek közötti lényeges különbségeket nem fog találni. Bármelyiket is választja majd, ha elégedett szemmel néz majd a burkolatára, elmondhatja, hogy jó döntést hozott.

A térkő választáshoz kérhet segítséget a térkő forgalmazó munkatársától is és a térköveket lerakó kivitelezőtől is, választani végül majd Önnek kell. A szakemberek abban tudnak segíteni Önnek, hogy az otthona stílusához milyen térkövek illeszkedhetnek. Az Ön ízlésének megfelelő színvilágban nem fognak tudni tanácsot adni. Ön tudja, hogy melyik szín és milyen formavilág tetszik igazán.

Milyen térkő burkolat fogja kifejezni a legjobban személyiségét? Erre a kérdésre Ön fogja tudni a választ. Nem is biztos, hogy egyetlen térkövet kell majd kiválasztania, mert nemcsak a különböző térkő színeket és formákat kombinálhatja egymással, hanem a különböző térkő fajtákat is. A Barabás térkövek közül is választhat több fajtából burkolatához.

A legnagyobb hazai térkő gyártó termékei közül azért is érdemes választani, mert egy ilyen nagy gyártó esetében biztos lehet abban is, hogy ha 5 év múlva vagy 10 év múlva tovább szeretné térkövezni a kertjét, akkor úgyanúgy fog tudni majd választani a gyártó térkövei közül, mint most. Nem kell tartania a gyártó köddé válásától. Ha pedig nem tud egyértelműen választani a többféle térkő közül, akkor a bemutatókertben meg is nézheti, hogyan is nézhet majd ki a burkolat az Ön kertjében.

A térkő kiválasztása után még nem dőlhet hátra, mert a 4-5 évtizeden át tartósan szép burkolat kialakításához nemcsak megvásárolni kell a térkövet, hanem a burkolatot érő terhelésnek megfelelő vastagságban és alapozással le is kell rakni a burkolatot.

A lerakáskor fontos az is, hogy a burkolat szépségének tartós megőrzéséhez az alapozás mellett megfelelő szegélyezéssel is el kell látni a burkolatot. Sőt a burkolatot egyben tartó szegély kialakítása meg is előzi a burkolat lerakását.

Melyek a legnépszerűbbek a Barabás térkövek között?

Ez nem azt jelenti, hogy Önnek is pontosan ezek közül kell majd választani. Mindössze arról van szó, hogy a vásárlók többsége ezeket választja a népszerű Barabás térkövek közül.

Somló Trió térkő

Barabás Somló Trió holdfény térkő burkolat

A Somló Trió burkolat holdfény színben

A Barabás legkeresettebb térköve a Somló Trió. A Somló Trió a Barabás Pannónia térkő családjának a legújabb fejlesztése. A térkő kifejlesztését a népszerű kombi forma ihlette. A Somló Trió letisztultan egyszerű formáját a kombi forma három különböző mérete teszi változatossá. A tégla, a hasáb és a kockaforma jól kiegészíti egymást, és változatos mintázatú burkolatok kialakítását teszi lehetővé.

A Somló Trió térkő burkolat változatosságát még tovább növeli a szürke melletti terrakotta-barna, homokkő és holdfény melírozott színvilága. A szürke színt bármelyik melírozott színnel kombinálhatja Somló Trió burkolata mintázatának kialakításakor.

Babarás Badacsony térkő

A Barabás téglakő utáni első térkő fejlesztése a Badacsony. Nem a véletlen műve a térkő közkedveltsége. Kedveltségéhez barátságos színvilága is nagyban hozzájárult. Az őszilomb szín mellett lazac-barna és terra-antracit színekben is választhatja, ha a meleg színvilágot kedveli.

Minimál stílusban épült modern otthonához azonban valószínűleg jobban illik majd a holdfény vagy az ezüst-antracit burkolat színvilága.

A három különböző méretből álló kombi forma a Badacsony térkőnél is változatos mintázatok kialakítását biztosítja a lerakáskor.

Barabás Gerecse térkő

Barabás Gerecse őszilomb térkő

Gerecse térkő az őszi lombok meleg színeiben

A kombi formával szemben a Gerecse térkő a klasszikus kettő az egyhez térkő formában készül. A 20×10 cm-es Gerecse térkövek az alap szürke szín mellett a meleg színek kedvelőinek az őszi avar színeiben pompázó őszilomb, valamint piros és homok színben is készül.

Modern stílusban épült otthonához azonban a meleg színek helyett jobban illik inkább az antracit vagy a szürke burkolat, illetve ennek a két színnek a kombinációja.

A Barabás térkövek közül melyik lesz kertje közkedvelt burkolata?