A 2010-es Construma újdonság díjas Barabás téglakő a jól ismert kisméretű tégla barátságos megjelenésében a térburkolatok legkorszerűbb fizikai tulajdonságait rejti. Rejti, de nem is annyira titkolja. Ha kerti burkolata építésén gondolkodik, akkor milyen előnyöket is jelent ez Önnek?

Többen megkérdezik, hogy mi a téglakő: megbízható minőség szerethető megjelenésben. Talán így írható le röviden a Barabás téglakő. Ha nem kell ilyen kurtán-furcsán elintéznünk ennek a hazai sikerterméknek a bemutatását, akkor már sokkal többet mondhatunk róla. Biztos érdekli Önt is, hogy milyen burkolata lesz a kertben?

Melyek a téglakő legfontosabb előnyei?

  1. Barabás téglakő burkolat

    Melyek a Barabás téglakő legfontosabb előnyei?

    A bontott téglát biztosan ismeri Ön is. Talán látott is már. A téglakő antik hatást keltő, rusztikus felülete pontosan úgy néz ki, csak sokkal tartósabb nála. A téglakő ódon és első pillantásra törékeny külseje kiváló minőséget takar. Ez nem a véletlen műve, mert betonból készül. Ezért annyira tartós és teherbíró.

  2. Kültéri burkolatként nem is sok vizet zavarna akkor, ha nem lenne fagyálló. Mivel betonból készül, ezért a fagyállóságát semmi sem veszélyezteti.
  3. Kopásállósága is kifejezetten alkalmassá teszi strapabíró burkolatok fektetésére.
  4. Színtartósságát teljes anyagában színezett gyártása biztosítja. Koptatórétegre nincs is szükség ennél a burkolatnál.
  5. Sokoldalú felhasználhatóságát barátságos megjelenésén túl kifejezetten nagy teherbíró képessége is garantálja. Megfelelő vastagságban nemcsak gyalogos, hanem személy és teherautós forgalomra is bátran használható a kellő gondossággal lerakott téglakő burkolat.

Hogyan készül a téglakő?

A téglakövet betonból préseléssel gyártják. A bekevert beton alapanyaghoz színezőként vasoxidot használnak. A gyártáshoz használt színezők sokfélesége biztosítja a gazdag színválasztékot.

A préselés után egy speciális antikoló eljárással koptatják a téglakövet. Ezzel az antikolással öregítik a követ, és ezzel minden kő egyedi formát kap. Az antikoláskor egy lassan forgó dobban egymást gyártják le és koptatják a téglakövek. Így alakul ki a jól ismert karcos felületük, és lesznek az élek és sarkak antikosan töredezettek a bontott téglák kiköpött másaként.

Ezek az ódon és látszólag törékeny megjelenésű téglakövek azonban a legnagyobb szívóssággal képesek elviselni a több évtizedes megpróbáltatásokat is a lerakott burkolatok elemeiként.

Milyen burkolatot építhet belőle?

Ez a barátságos és szerethető burkolat kertje bármelyik szegletében remekül megállja majd a helyét. Teraszburkolatként ugyanolyan jól fog teljesíteni, mint a kerti sétány vagy a belső udvar burkolataként. Nemcsak kerti út készülhet azonban belőle, hanem kocsibejáró is.

Ezzel azonban még nem merül ki a használhatósága, mert fal és lépcsőburkolatként valamint kerítéslábazatként is jól használható.

Külön előnye a téglakőnek, hogy egyes kisebb sérülések semmit sem rontanak a burkolat értékén, és nem csökkentik a burkolat élettartamát sem, hisz éppen ez a lényege a gyártáskori antikolásnak. Az ódon megjelenés csak fokozza a burkolat patináját.

  • Ezért van az, hogy történelmi hangulatot árasztó, műemléki jellegű környezetbe is harmonikusan belesimul.

Milyen színekben választhatja?

A téglakő a térburkolatok változatos színvilágában várják, hogy kiválassza őket a kertjébe. Ezt megteheti sárga-piros, piros, barna, antracit-barna és grafit színekben is.

  • Melyik szín a kedvence?
  • Milyen színű lesz kertje Barabás téglakő burkolata?

Építse a kertjét, és építse a lelkét is. Kertje szépségén túl tegyen valami jót önmagáért is. Tudományosan is bizonyított, hogy milyen jó hatása van annak, ha természetes zöld környezetben tartózkodik, sétál a fák között, dolgozik a kertben, vagy csak üldögél egy padon. Mindegy, hogy a saját kertjében vagy a városi parkban. Vagy talán nem is annyira mindegy ez?