A beton járda már több mint egy évtizede elveszítette a szépségébe vetett hitet. Mit kellene ahhoz tennünk, hogy a beton járdában csalódott vásárlóink ne forduljanak el tőlünk, és a térkő burkolat vonzó legyen számukra?

Ezt a kérdést tették fel a térkő gyártáson gondolkodók a gyártmányfejlesztés során. Nagy gondban voltak, mert a beton járdának több olyan tulajdonsága is volt, ami egyre kevésbé tetszett a vásárlóknak.

Az elmúlt évtizedben megtalált válaszokat ma már tudjuk, de a térkő gyártás beindulásának kezdete előtt nem volt könnyű összegyűjteni a gyártandó termék legfontosabb jellemzőit. Sok fejtörésbe került a térkő burkolat kitalálása.

  1. térkő burkolat előnyei

    Ön szerint melyek a térkő burkolat fő előnyei a beton járdával szemben?

    Először is olyan térkő burkolatra van szükség mondták, amelyik sokkal szebb és jobb, mint az unalmas beton járda.

  2. Nagy színválasztékot kell biztosítani, mert az embereket a burkolat látványa fogja majd meg. Tetszeni kell a térkő burkolatnak. Ez nem lehet kérdés. A szürke betont förtelmesen unalmasnak találják már. Valami nagy dobásra van itt szükség, és a változatos színekkel el fogjuk tudni kápráztatni őket. Így született meg az anyagában színezett térkő.
  3. Fontos lesz a sokféle forma is, mert így többféle igényt ki lehet majd elégíteni. A különböző formák és méretek kombinálásával változatos mintázatú burkolatokat alakíthatunk ki a kertben. A sokféle szín közötti választással pedig megtöbbszöröződnek majd a lehetőségek.
  4. A térkő burkolat használatra készül, ezért tartósnak kell lenni. Az anyagának és színének sem szabad kopnia. Ezt nyilván meg lehet majd oldani többféleképpen is. A térköveknek jól kell bírniuk a fagyot, és nem szabad felpattogzani a felületüknek.
  5. A tartós térkőnek kopásállónak is kell lenni.
  6. Ha valamilyen csúszásgátló felülettel lenne bevonva, akkor a téli hidegben is biztonságosan lehetne közlekedni a burkolaton, hisz az lesz a lényege, hogy használják.
  7. Nagy előnye lenne az új burkolatnak, ha elemenként lerakható lenne, és bármikor sérülés nélkül fel lehetne szedni, és újra lerakni máshova. A mostani betonjárdák feltörése kész katasztrófa. Ha ebben újat tudnánk mutatni, akkor sikeres lehet az új termék.

Ha ilyen lesz az elemes kő (térkő), akkor nemcsak a köztereken, hanem a családi házak udvarain is gyakran látott vendég lesz. Akár több évtizedre is.

A Leier és Semmelrock térkövek gyártásának elindításakor ezeket mind figyelembe vették. Ezért aztán nem csoda, hogy egyre többen szépítjük kertünket a térköveikkel.

Ön is kertje szépítésén gondolkodik? Melyik térkő lesz a kiválasztott?

  • Ha nem döntött még, akkor munkaidőben munkatársaink a (+36-26) 375-171-es számon örömmel segítenek Önnek kertje szépítésében.