Egy rendezett kert megnyugvást jelent, és menedéket ad a mindennapi rohanásban. Ha kertes házban lakik, akkor Önöknek legalább van egy olyan zöldfelület, ahol a napi munka után egy kis megnyugvást találhat. Hétvégenként pedig kicsit változatosabbá teheti az életét a kerti elfoglaltságokkal.

A kert akkor értékes igazán, ha jól érzi magát benne. Minél gondosabban tervezi meg, és alakítja ki ezt az értékes zöld felületet, annál több örömöt és kevesebb bosszúságot fog okozni. Hogy ne gondot és bosszúságot, hanem kizárólag örömöt szerezzen – némi elfoglaltsággal is együtt járva persze -, gondosan kell megtervezni és megépíteni a kertjét.

Ha kertje rosszul van kialakítva, akkor nemcsak a ház és a kert esztétikus összhangját, hanem a kedvét is elrontja. A rossz helyre elültetett fák, az oda nem illő kerti bútorok idővel nemcsak a kedvét szegik majd, hanem kertje értékét is csökkenthetik. Van idő, nem siet sehova. A kertje megvárja gondolatai kikristályosodását. Tervezze meg gondosan a kertjét, a talán egyetlen zöld felületét. Kertje legyen az a hely, ahol elfelejti a mindennapok bosszúságát, és nem az, amelyik saját elrontott megoldásaival nap mint nap emlékezteti rá.

Különleges hatása van annak, amikor érzi, hogy mindennek helye van a kertben, és minden a helyén van. Minden megtalálható benne, amire szüksége van, és ott, ahol annak lennie kell.

Kertje a megvalósításra érdemes vágyak szemet gyönyörködtető látványa lesz?

  • Milyen megoldásokkal fogja ezt a látványt elérni?
zöldfelület a kertben

Milyen látvány fogadja a kertben?

Egészen különleges látványt nyújt az, amikor egy rendben gondozott kertrészt, például egy takaros virágágyást körülvesz egy hangulatos térkő burkolattal. Ezzel kertjén belül is egy kis zöld szigetet hoz létre.

  • Nemcsak egy virágágyás lehet ez a zöld sziget, hanem egy halkan csobogó szökőkút, egy sziklakert vagy akár egy díszkert is néhány fával vagy bokorral.
  • Nagyon szépek az örökzöldek is. Talán éppen egy halkan csobogó szökőkút körül.
  • Meggondolandó megoldás lehet az is, amikor egy bokrot körülvesznek a szebbnél szebben pompázó virágok.
hangulatos kerti sétány

Varázslatos kerti sétány

Még varázslatosabb lehet a kert látványa, ha a térkő burkolatban lévő gyöngyszemhez egy hangulatos kerti sétány vezet, pl. vörös Nardo térkőből, vagy a Semmelrock Classico paliszádjaiból kirakva.

  • Kattintson a linkre, és nézze meg a Classico-paliszadokból készült kerti sétányt! Barna vagy inkább szürke színben fogja megépíteni Classico sétányát?

Még tovább bolondíthatja a sétány hangulatát, ha kanyargó ösvényen vezeti a zöld szigetig a látogatót. Ekkor pedig még nem is beszéltünk a sétány melletti sövény mesés látványáról.

  • Vajon miért sokkal szebbek az ívelt oldalú térkövekből épített burkolatok a téglalap formájúaknál?
  • Mi adja a régi macskakövekhez hasonló térkő burkolatok varázsát? Gondolkodott már ezen?
  • Nézze meg a Classico burkolatokat, és érdemes elgondolkodni rajtuk.
kerti szép

Van kedve kiülni a kertbe?

Lenne kedve kiülni a kertbe? Ha igen, akkor csak lesz némi hely egy padnak a zöld sziget naposabbik déli oldalán? Vagy inkább egy hűs árnyékot adó fa lombjainak a hűvösében pihenne néhány percet, és gyönyörködne a látványban?

  • Vagy inkább gondolkodna az Önt éppen foglalkoztató legfontosabb kérdésen?
  • Esetleg a párjával beszélnék meg ügyes-bajos dolgaikat?
  • Bármelyikről lehet szó. Vagy mindegyikről, persze csak szépen sorban, egymás után.

Már zakatolnak a fogaskerekek a fejében, és tervezi a kertjét?