Ha ebben a rekkenő hőségben nagyon vágyik egy kerti tóra vagy szökőkútra a kertjében, de tudja, hogy egyenlőre nem engedheti meg magának, akkor válasszon a megálmodott kerti tó vagy szökőkút helyett egy egyszerű vízköpőt.

A vízköpő egyszerű, falra szerelhető változata, akár pontosan ugyanúgy nézhet ki, mint egy takaros kis kerti csap.

vízköpő

A vízköpőből lágyan csobogó víz hangja kellemes nyugalmat ad

A vízköpő lágyan csobogó vízsugara kellemes nyugalmat áraszt majd kertje árnyékos hűvösében még a júliusi és augusztusi kánikulai forróságban is. A víz kellemesen csobogó hangja mellett ülve nyugalmat talál majd az egész napi megfeszített rohanás után is.

A víz lágy csobogása mellett a vízköpő látványát a kiválasztott figura adja. Ezekből a figurákból is választhat sokfélét. Kisebbet, egyszerűbbet, egy vízsugárban csobogót, és nagyobbat is akár, amelynél már több sugárban is csobog a víz.

Valamilyen figura helyett vízköpője természetesen lehet, akár valódi műalkotás is, mert a víz megforgatását szinte bármilyen figuránál vagy műalkotásnál meg lehet oldani. Bátran szabadjára engedheti a fantáziáját, és művészi vénáját.

A fantáziája mellett a víz megforgatásához szüksége lesz egy kisebb szivattyúra, ami a vízköpő és az alatta lévő tartály között megforgatja a vizet.

Ha viszont több helye van a kertben, és nagyobb helyen szeretné elhelyezni látványosabb vízköpőjét, akkor a vízsugár akár nagyobb ívű is lehet. Álmodhat nagyobbat is, és ekkor egy medencében is összegyűjtheti a lefolyt vizet.
A vízköpőből halkan csobogó víz mellett érdemes egy kis kerti pihenőhelyet is kialakítania. A pihenőhely esetében sem kell nagy dologra gondolnia.

  • Lehet ez egy néhány négyzetméteres kis sziget, térkő burkolattal és a rajta elhelyezett egyszerű asztallal és néhány kerti székkel. Még a hűs árnyékot adó tetőre sem kell költenie, ha egy fa árnyékot adó hűvösében alakítja ki pihenőhelyét.
  • Lehet a pihenő akár egy egyszerű kerti pad is, a kisméretű tégla hatását megszólalásig visszaadó Barabás téglakövekből összeállítva.