A kültéri teraszburkolat legyen fagyálló. Ügyeljen a télre, ezért teraszburkolata fagyálló burkolólapokból készüljön, és csúszásmentes felületű legyen. A betonból készült 4 centiméter vastag burkolólapok fagyállóságával nem lesz gondja, ezért érdemes ezek közül a lapok közül választani teraszához.

Hamarosan itt a tavasz, és kertjében is megindul az élet. Nemcsak a fák és virágok kelnek életre, hanem elkészülhet terasz burkolata is. A teraszon a fagyás ellen hogyan fog védekezni?

Ha teraszát kiemeli a kert szintjéből, és a ház szintjének magasságában készíti el, akkor különösen figyelnie kell a fagyveszélyre, mert a terasz lábazata több irányból is veszélyeztetett. A lábazat közötti feltöltés igen érzékeny a fagyra, és ha nem megfelelő az egyes rétegrendek szerkezete és kialakítása, akkor a lábazatba kerülő nedvesség télen könnyen megfagyhat, és ezzel veszélyezteti a burkolatot. A talajból felszivárgó nedvesség mellett különösen veszélyes lehet a lehulló csapadék is. Ennek elvezetésére találták ki a következő burkolási módot.

Mobil burkolat a teraszra

A burkolat alá bejutó eső és hólé elvezetésére fejlesztették ki az alsócsatornás mobil burkolást. Ennek a burkolásnak az a legfőbb előnye, hogy a terasz burkolata egy esetleges átépítéskor egyszerűen ráburkolható a régi burkolatra vagy új építésnél a kialakított szigetelőre. A mobil burkolás további előnye a téli időszakra való könnyű felszedhetőség, és a könnyű átrakhatóság.

A burkolólapok a műanyag burkolati elemeket felhasználva rakhatók le, és emiatt könnyen fel is szedhetők. Ez a mobil burkolás természetesen nem ad olyan stabil burkolatot, mint a hagyományos burkolással való lerakás. Cserébe viszont a gyalogos közlekedéssel keletkező terhet biztosan elbírja, és a stabilitás hiányáért bőségesen kárpótol a könnyű felszedhetőség.

Teraszát mivel fogja burkolni?

Lusso Tivoli lapok a teraszra

Lusso Tivoli krémfehér teraszburkolat

A Semmelrock Lusso Tivoli krémfehér terasz burkolata másoknak is tetszik

Visszafogott, diszkrét eleganciára vágyik? A csúszásbiztos felület biztonságában?

A Semmelrock Lusso Tivoli burkolatában történelmi korok lenyomata jelenik meg modern megjelenésben. Ha ismeri a Travertin mintázattal, keresztben elvágott természetes kövek megjelenését, akkor a Tivoli nem lesz idegen az Ön számára.

  • Ezüstszürke vagy krémfehér színben varázsoljon kertjében az elkövetkező évtizedekben?

Egyedi Bradstone Woven burkolatok

Teraszán talán ez lehet az egyik olyan burkolat, amelynek a csodájára fognak járni a barátaik, és le fog esni az álluk. De vajon miért is?

  • Talán azért, mert Ön valami utánozhatatlanul egyedire vágyik, és a Woven burkolat látványa még ezt tudva is egészen lenyűgöző lesz?
  • Vagy egyszerűen azért, mert a látvány többet mond minden szónál, és valami egészen elbűvölő lesz?

Bármelyik folyamat is fog lejátszódni barátaik gondolataiban, a Woven burkolat szövött mintás felülete az évtizedeken keresztüli káprázat hatását fogja kiváltani a burkolatát megpillantók körében. Ha nem hiszi, akkor próbálja ki, és győződjön meg róla!

Semmelrock Pastella terasz burkolatok

világosszürke teraszburkolat

Pastella világosszürke teraszburkolat a Semmelrocktól

Ha kedvence a minimál, akkor a Pastellában nem fog csalódni.

A visszafogott eleganciájukkal hódító, mosott felületű Pastella lapok pasztell színeikkel nemcsak Önt veszik le a lábáról. Már csak az a kérdés, hogy a mediterrán barna, a pasztellsárga és a világosszürke milyen kombinációját szeretné látni teraszán?

Ha ezt eldöntötte, akkor már kezdődhet is a Pastella parádé teraszán. Az illeszkedés nagymestere ez a kő három színű hangszerelésben a natúrkő zúzalék felület természetes szépségében. A tökéletesen megválasztott, harmonikus színek olyan visszafogott eleganciával fognak beleolvadni kertje színvilágába, hogy alig fog tudni betelni a látvánnyal.

A Semmelrock három burkolatából melyiket választja teraszára?