Somló Trió térkövek a kombi forma tetszőlegesen változatos lerakási mintáinak gazdagságával. Milyen burkolatra vágyik? Milyen térkő burkolatot szeretne kertjében?

A kerti utak, sétányok és pihenőhelyek burkolata mellett a Somló Trió térkövek teraszok burkolására is tökéletesen használható térburkoló lapok. Sőt 6 centiméteres vastagságukkal nemcsak gyalogos, hanem személyautós forgalomra készülő kocsibejáró burkolataként is kiválóan használhatók.

Somló Trió térkő

Somló Trió térkő burkolat holdfény színben. Ezt választja Ön is?

Ha teherautóval nem fog közlekedni az udvaron, akkor udvara burkolataként is tökéletes választás lehet ez.

  • A jól ismert szürke térkő mellett még
  • homokkő és
  • holdfény színvilágban is kapható hazai gyártású térkő család. Ezzel azonban még messze nincs vége a térkövek változatos beépítési lehetőségeinek.

Nemcsak a kertben használható ez a térkő, hanem a ház körüli és az utcai járda burkolására is. 6 centiméteres vastagságával a gyalogos forgalom mellett a személyautós forgalomra készülő burkolatoknak is tökéletesen beépíthető térköve lehet.

A négyszög alakú térkő kombi formája biztosítja a lerakott burkolat szinte tetszőleges mintázatát. A burkolat lerakásakor arra a praktikus szempontra is érdemes figyelni, amely szerint személyautós forgalomnál a térkövek hosszabbik oldala legyen a menetirányra merőleges. Ezzel a lerakással még jobban megnövelheti az abroncsok tapadását a burkolatra.

A térkövek hosszabbik oldalának menetirányra merőleges lerakása természetesen nem helyettesíti a burkolat alapjának megfelelő előkészítését, és a burkolat szegélyének betonba való ágyazását, de tovább növeli a burkolat stabilitását.

A burkolat alapjának megfelelő elkészítésével Somló Trió burkolata évtizedeken keresztül stabil járófelületet fog biztosítani kertjében nemcsak gyalogos, hanem személyautós forgalomnál is.

A térkő burkolat vízelvezetését a burkolat megfelelő lejtésének és vízelvezető folyókának a kialakításával a burkolat felszínén is meg lehet oldani. Ilyenkor azonban a fugaközökbe a homok helyett a csapadékvizet a burkolat alá nem engedő fugafeltöltésre van szükség.

A felszíni csapadékvíz elvezetés helyett azonban a fagyvédő réteg kellően nagyméretű kőzuzalékos kialakításával és tömörítésével burkolat alatti alsó talajrétegekbe való elvezetésével is biztosítható a burkolatra hulló csapadék elvezetése.

Gyalogos vagy személyautós forgalomra keres térkövet? Milyen lesz kertje Somló Trió burkolata?

  • A könnyen tisztán tartható, praktikus szürke burkolat mellett dönt?
  • Vagy a sokkal exkluzívabb megjelenést nyújtó holdfény színvilágot választja?
  • Vagy talán a melegebb színvilág kedvelőjeként a homokkő lesz térkő burkolata színe?