A Semmelrock nemcsak gyártja a térköveket, hanem gondoskodik az elkészült burkolatok megfelelő karbantartásáról és tisztításáról is. Szeretne többet tudni arról, hogyan tarthatja tisztán Semmelrock burkolatát?

A Semmelrock térkövei és burkolólapjai kiváló kopásállósággal és fagyállósággal rendelkeznek.

A vásárlók számára a térkő burkolatoknál kifejezetten fontosak a választható színek, ezért a különféle térkő színek tartósságának a megőrzéséhez a gyártáskor magas UV‐állóságú festékeket használnak.

A burkolatok szépségének megőrzéséhez karban kell tartani és tisztítani a burkolatot.

A térkő burkolat minőségének tartós megőrzése már a térkövek lerakásakor elkezdődik. Ha a térkő burkolat alapját megfelelő módon készítik elő, és a szükséges oldalirányú lejtések és a vízelvezetés megoldásával rakják le a burkolatot úgy, hogy a lerakáskor a térkövek oldalirányú elmozgását megakadályozzák a szegély kialakításával, akkor máris sokat tettek a burkolat minőségének a megőrzéséért.

Emellett azonban természetesen fontos a lerakott térkövek megfelelő fugázóanyaggal való feltöltése, és a fugázóanyag besöprésének a gondos elvégzése is. A fugázás annyira fontos a burkolat állagának megőrzésében, hogy néhány hét múlva, a leülepedés után újra meg kell ismételni a fugázóhomokkal való feltöltést és besöprést.

A térburkolat évtizedek alatti használatakor sokféle környezeti hatás éri a burkolatot. A levegőben szállongó por és egyéb szennyező anyagok, a fák és bokrok lehullott levelei, az asztalról lehulló ételmaradékok, a csapadék mind olyan hatást jelentek a burkolatra, amelyeket időről‐időre el kell távolítani a burkolatról.

semmelrock protect és premium protect felületvédelem

Semmelrock Protect és Premium Protect felületvédelem burkolata szépségének megőrzéséért

A Semmelrock kerti burkolatok tisztán tartásában a Premium Protect és Protect felületvédelemmel ellátott burkolólapokat jóval könnyebb tisztán tartani az évtizedek alatt. A burkolat rendszeres időközönkénti tisztítása nemcsak kézi erővel, seprűvel és súrolókefével végezhető el, hanem gépi tisztító berendezések is felhasználhatók a tisztításkor. A gépi tisztításkor arra kell odafigyelni, hogy a fugákból kimosott homokot vissza kell pótolni a tisztítás után.

Arra is oda kell figyelni még, hogy a tisztításhoz használt tisztítószerek betonbarát vegyszerek lehetnek csak, mégpedig olyanok, amelyek nem lépnek reakcióba a betonnal.

A térkövekkel kapcsolatban rendszeresen előforduló kérdés még a térkövek felszínén megjelenő fehér színű elszíneződés, foltosodás. Ez a nedvesség hatására megjelenő foltosodás szerencsére nem rontja a térburkolat minőségét, de esztétikailag kétségtelenül zavaró. Szerencsére bármiféle külön beavatkozás nélkül is eltűnik a foltosodás 1-2 év alatt. Illetve, ha tényleg annyira zavaró, hogy mindenképpen tenni szeretne valamit a mészkivirágzás ellen, akkor erős kefével érdemes többször átdörzsölni és bő vízben leöblíteni a burkolatot. Ekkor is jó esély van arra, hogy a fehér színű mészkivirágzás eltűnik a burkolatról.