Párjával előbb egymásba, majd egy lankás domboldalba szerelmesedtek bele, és itt építették meg családi fészküket? Ha igen, akkor a szerelmes civódások és összezördülések mellett a kertjükben lévő szintkülönbséget is kezelniük kell. Családi békéjük és szerelmük tartós fenntartása egy másik cikk témája lesz. Itt ebben a cikkben kertjük szintkülönbségének a kezelésére ajánlunk Önöknek egy tetszetősen szemrevaló megoldást.
Amíg dúl a szerelem, és vígan turbékolnak, addig nincs ám semmi gond a kisebb, sőt még a nagyobb beszólásokkal sem. Később azonban változhatnak az idők, és a beszólásokra való reagálások is. Talán megfigyelte már, hogy minél meredekebb párja egy-egy beszólása, annál inkább észnél kell lennie a válasszal. Nem biztos, hogy az azonnali visszavágás a legjobb megoldás a családi béke tartósságának a megőrzéséhez. Ugyanígy van a domboldalon elterülő kertjükkel is. Amíg a kert lankás oldalának szépségét látják benne, addig semmi gond nincs, sőt lelki szemeik előtt megjelennek a ház körül elképzelt kertjük egyre pontosabban kirajzolódó részletei is. Amikor azonban a tervek részletes megvalósítására kerül majd a sor, akkor jelentkezhetnek apróbb nehézségek is.

Az egyik ilyen nehézség lehet a domboldalon egy-egy kiadós zivatar után lezúduló esővíz. Ha szerencséjük van, akkor az esővíz szépen lefolyik, és semmi nyomot nem hagy maga után. Ha viszont nincs ilyen szerencséjük, akkor a lezúduló víz magával sodorhatja a termőföldet is, és ennek már a fele sem tréfa. Érdemes előre számolni ezzel, és ennek megfelelően kialakítani a kertjüket.

Amikor először pillantották meg leendő kertjüket, akkor először biztosan családi otthonukat képzelték el a kertbe. Biztos foglalkoztak a kertkaputól a bejárati ajtóig való eljutás lehetőségeivel is. Nem biztos, hogy azonnal foglalkoztak azonban az egész kert szintkülönbségének esetleges veszélyeivel, és lehetséges megoldásaival.

Egy enyhén lankás rész még persze nem okozhat nehézséget. Inkább vadregényes hangulatot is varázsol a kertnek. Ha azonban nagyobb a lejtő a kertben, akkor körültekintőbben érdemes végiggondolni a kerti lejtő problematikáját.

Kertjükben ilyenkor a legkézenfekvőbb megoldás, ha a kertben lévő szintkülönbsége egy (vagy akár több) támfallal hidalják át, és a támfalak melletti közlekedést pedig egy lépcső beépítésével oldják meg. Ezzel több legyet is ütnek majd egy csapásra.

  • A támfalak beépítésével a lejtős terület esése is csökken, és a vízszinteshez közelítő felületen már nem lesz gond egy-egy nagyobb zivatar után sem.
  • Másrészt pedig a támfalak építésével együtt a közlekedést is megoldották a lépcső beépítésével.

Erre a lehetséges kerti helyzetre kínál a Semmelrock komplett megoldást a Travero rendszerével. A Travero lapok, valamint a kerítés, fal és lépcsőrendszer kertje tökéletes harmóniát adó burkoló, kerítés és lépcsőrendszere lehet. Tökéletes három az egyben megoldás. Ismerje meg a Travero által kínált lehetőségeket!

Bradstone Travero teraszburkolat

A Semmelrock Bradstone Travero melírozott homokkő burkolata az Ön teraszán hogyan fog mutatni?

A Bradstone Travero lapokkal burkolhatja teraszát, amely otthonukból kilépve tökéletes helye lehet esti kerti pihenésüknek, és baráti társaságuk vendégül látásának is. A harmonikusan strukturált felületű Travero burkolat olyan különleges atmoszférát sugároz majd teraszuknak, ahol már csak a hangulattól és a felszolgált ételektől függ, hogy jól érezze magát családja apraja-nagyja, és meghívott barátaik is.

  • Végiggondolta már, hogy homokkő melírozott Travero burkolata hogyan fog mutatni?

A Travero fal és kerítésrendszer szépséges megoldása lehet a telek határának pazar kijelölésére. Olyan díszkerítést alakíthatnak ki a Travero elemeiből, ami párját ritkító lehet a szemüknek oly kedves domboldalukon. A falrendszer lehetőségeinek ezzel azonban még nincs vége, mert akár a kertben a szintkülönbség áthidalására kialakított támfal szemet gyönyörködtető megoldása is készülhet belőle.

Travero kerítés és lépcső

Így mutat a Travero kerítés és lépcső egybeépítve. A kertjében is megnézi a látványt?

A közlekedést pedig a Travero lépcsőelemek lekerekített éleivel pazarul pompázó lépcső biztosíthatja majd. A lapok kerítés és lépcsőelemek egymásra épülő elemrendszere tökéletes rendszert alkot majd domboldalon meghúzódó kertjük szemet gyönyörködtető megjelentetésében.

Szeretné még jobban megismerni a Semmelrock Travero rendszerét?