A Semmelrock burkolat megszépíti a kertjét. Azért, hogy Semmelrock burkolata szépsége tartósan csillogó legyen érdemes odafigyelnie térkő burkolata ápolására. Mire figyeljen?

Törődjön Semmelrock burkolatával, és ezt a törődést burkolata évtizedeken keresztül megőrzött szépségével fogja meghálálni. A csapadék, az időjárás viszontagságai, a kertben ősszel lehullott falevelek, a por és levegőben lévő egyéb szennyeződések, valamint a mindennapi használatban óhatatlanul a burkolatra hulló ételmaradékok mind olyan szennyeződést okozhatnak burkolatán, amelyeket kis odafigyeléssel maradéktalanul el tud távolítani burkolatáról.

Semmelrock burkolatát nemcsak Ön, hanem a térkövek felületvédelme is védi.

Semmelrock Protect® felületvédelem

Semmelrock Protect

A Semmelrock Protect és Prémium Protect felületvédelem legfőbb előnyeit szeretné a burkolatán?

A Protect® technológia a térkövet belülről teszi ellenállóbbá, és külön felületvédelem (impregnált bevonat) óvja a kő felszínét a szennyeződésekkel és az időjárás viszontagságaival szemben. Ezért a szennyeződés nehezebben tapad meg a burkolaton, és könnyebb tisztán tartani. A szennyeződések, foltok, és rászáradt anyagok eltávolítása a bevonat révén egyszerűbb. Ezenkívül a Semmelrock Protect® védelem a kövek fagy- és olvasztósó állóságát is tovább javítja.

Semmelrock Premium Protect® felületvédelem

A Semmelrock Premium Protect® extra felületvédelmet ad burkolatának. A Premium Protect bevonat a kimondottan makacs szennyeződésekkel szembeni védelemre lett kifejlesztve. A termék jól védi a felületet a rászáradt anyagok, cigarettacsikk vagy rágógumi által okozott szennyeződéstől és maradandó károsodástól is.

Semmelrock burkolatát a lerakás után 2-3 hónap múlva érdemes tisztítania.

  • A burkolat tisztítása elvégezhető nagynyomású mosógéppel vagy seprőgéppel is. A tisztítás után a kimosott fugát mindenképp pótolni kell.
  • Vegyszerekkel is tisztítható a burkolat, de csak olyanokkal, amelyek nem lépnek reakcióba a betonnal, és nem károsítják a térkövet.

Ha nagyon szennyezett a burkolat, akkor a jól bevált módszer szerint többször egymás után érdemes megtisztítani a burkolatot. Az is megoldás a továbbiakban, ha érzékelve a térburkolat szennyezettségét letisztítja, amikor már annyira szennyezett, hogy eljött a takarítás ideje. A vegyszereket a tisztítás után vízzel távolítsa el a burkolatról.

Ha a burkolat felületén időnként világos foltok, mészkivirágzás jelentkezik, akkor ezeket eltüntetheti egy kemény kefével való súrolással, és utána vízzel való leöblítéssel. Ezt addig ismételje, amíg el nem tűnik a foltosodás. Valamilyen savtartalmú mészoldót is igénybe vehet a kivirágzás eltüntetésére.

A kivirágzás azonban maradhat is a burkolaton, mert a burkolat használati értékét nem befolyásolja, ezért ez nem minősül minőségi hibának. Csak átmenetileg jelentkezik a burkolaton, a használat közbeni kopással és a csapadék öblítő hatására 1-2 éven belül eltűnik.

Néhány praktikus tanács burkolata tisztán tartásához

A makacs szennyeződéseket vízzel, vagy kőtisztító szerrel, felületápolóval és egy puha dörzskefével, pl. gyökérkefével próbálja meg eltávolítani a burkolatról. Arra figyeljen oda, hogy tisztítás előtt hígítsa a tisztítószert, és egy kisebb felületen mindig végezzen próbatisztítást.

  • Használjon puha seprűt (pl. lószőrből készültet) a burkolatra hullott falevelek és a por eltakarítására.
  • Kerülje el a koncentrált savak, lúgok és súrolószerek használatát, mert ezek károsítják burkolata felületét.
  • Károsíthatja a burkolatot a nagynyomású mosó használata is. A nagyobb problémát úgy kerülhet el, ha a tisztításkor előbb kis felületen próbatisztítást végez.
  • Ne használjon acélból készült kerti szerszámokat (lapát, gereblye) burkolata tisztítására, mert könnyen megsértheti a térkövek felületét.
  • Ne használjon magas nyomású tisztító berendezést. A makacs szennyeződéseket is vízzel vagy kőtisztítóval tisztítsa meg

Semmelrock burkolata tisztaságának megőrzéséhez további kérdése van még?

  • Munkatársaink munkaidőben a (+36-26) 375-171-es számon várják hívását, és válaszolnak a kérdéseire.