Az őszilomb térkő kifejezést gyakran használjuk, amikor a térkő burkolatokról beszélünk. Az őszi lomb elnevezés a térkő színére vonatkozik. A lombhullató őszi lombok meleg árnyalatú, sárgás, pirosas, barnás őszies színeit sokan kedvelik a kertjüket szépíteni akarók közül. Ház körüli járdák, kerti sétányok, garázsbejárók, parkolók, hangulatos kerti pihenők és teraszburkolatok is készülhetnek a sárgás-barnás árnyalatú kövekből.

Ön milyen burkolatot tervez a kertjébe?

Kertjében az ősz színeit kombinálva változatos burkolatmintákat alakíthat ki. Az őszilomb térkő színvilága a világos sárgás, bézses színektől egészen a barnás, szürkés árnyalatokig terjed, ezért már csak a színek kombinálásával szemre is tetszetős burkolatot alakíthat ki. Burkolata egyediségét még inkább kiemelheti a térkő forma gondos megválasztásával.

Ha Ön is burkolata színén kezd el gondolkodni, amikor tervezi a burkolatot, akkor tulajdonképpen nem történik más, mint az, hogy Önnek térkő burkolata kialakításakor az egyik legfontosabb szempont a térburkolat színe lesz. Ezzel nincs egyedül, hisz sokan kezdjük el így tervezni kertünk burkolatát.

Az őszilomb térkövek változatos színű kövekből álló mintázatát a Semmelrock és a Leier még azzal is tovább fokozza, hogy 1-1 kövön belül is többféle szín jelenik meg, és ez a szín az adott térkövön belül is átmenetet képez az egyik színből a másikba. Ezek a színátmenetes kövek még jobban megbolondítják az őszilomb burkolat látványvilágát.

A térkövek nagy színválasztékban készülnek, és újabb és újabb színek jelennek meg. Ha a sok szín közül bármiféle előzetes elképzelés nélkül kellene választani, akkor nem lenne könnyű helyzetben. Ha Ön azt mondja, hogy őszilomb térkő burkolata legyen, akkor máris döntött egy fontos kérdésben. Az őszi lombok színvilágának kiválasztásával arról is döntött, hogy nem egy színben szeretné a burkolatát.

Az őszilomb térkővel mit szeretne burkolni?

Semmelrock Citytop őszilomb térkő burkolat

A Semmelrock Citytop őszilomb térköveiből változatos mintázatot alakíthat ki kertjében.

Ez a kérdés elsősorban térkő burkolata teherbírása szempontjából lesz alapvető fontosságú. Ha a háza körüli járdát, teraszburkolatot vagy egyéb gyalogos forgalomra használt burkolatot szeretne építeni, akkor már a 4 cm vastag őszilomb térkő burkolat is elég lesz.

Ha viszont a garázsbejárója burkolásán gondolkodik, vagy olyan kerti utat épít, amelyet személykocsival is fog használni, akkor érdemes 6 centiméteres térkő burkolatot építeni. Teherkocsik biztos nem nagyon fognak forgolódni majd a kertjében, de ha mégis előfordulhat ez rendszeresen, vagy mezőgazdasági járművek forgalmára is számíthat majd az udvaron, akkor pedig már a 8 centiméteres burkolatra is szüksége lehet.

őszilomb lépcső burkolat

Leier Piazza őszilomb lépcső burkolat

Van már kiválasztott térkő márkája?

Tudja már azt is, hogy melyik márkát fogja vásárolni, vagy inkább a térkövek formája a fontos az Ön által elképzelt minta kialakításához.

Amikor erre a kérdésre kerül sor, akkor sok vásárlónk már ki is választotta a márkát, sőt már azon belül a térkő típusát is. A térkő típusának kiválasztásával pedig a térkövek formája is adott, és már lehet is gondolkodni a fektetési mintázatokon.

Semmelrock Citytop őszilomb

Semmelrock Citytop őszilomb burkolat

Szép számmal vannak azonban olyan vásárlóink is, akik még nem döntöttek a térkő típusáról. Többféle lehetőség közül választhatnak. A leggyakrabban a Semmelrock fodorkövét és a Leier Piazza burkolatát választják vásárlóink. Sokszor akad meg azonban vásárlóink szeme a Semmelrock Citytop burkolatok őszilomb színein is.

Ön tudja már, hogy melyik térkövet választja az őszi lombok barátságos színeivel?