Mit kíván az új évre? A legjobb térkő burkolatot szeretné megadni a családjának 2016-ban?

Ha ezt valóban komolyan gondolja, akkor lehet, hogy bajban lesz. A térkövek annyira népszerűek lettek a kétezres években, hogy a választáskor minden bizonnyal a bőség zavarával küszködik majd 2016-ban is. A térkövek utáni kereslet változatlanul magas, ezért a térkő gyártók folyamatosan bővítik kínálatukat. Látják, hogy nagy az igény, és ezt szeretnék kielégíteni, és nem akarnak lemaradni sem a versenyben. Minden bizonnyal így lesz ez jövőre is.

Ön az első pillanatban még biztosan örül a választás bőséges lehetőségének, a következőkben azonban már lehet, hogy szenved is tőle.

térkő burkolatok

Milyen térkő burkolaton szeretne járni az elkövetkező évtizedekben?

Ezért amikor kiválasztja a burkolatot, akkor lehet, hogy Ön is leegyszerűsíti a választást. Sok vásárlónk választja azt a térkövet, amelyik a legjobban teszik a családnak, és futja is rá a családi költségvetés. Persze sokan vannak olyanok is, akik annyira beleszerelmesednek egy-egy igazán szép burkolatba, hogy nem nyugszanak addig, amíg valahogy össze nem gyűjtik a burkolathoz szükséges pénzt.

Ha a kiválasztott térkőre megvan a fedezet a családi költségvetésben, akkor már kezdődhet is a burkolat tervezése, utána pedig a lerakása.

Ennél kicsit nehezebb a helyzet akkor, amikor a térkövezés előtt még össze is kell gyűjteni a burkolatra való pénzt. Ez is járható út azonban a térkő burkolat elkészítéséhez, mert minél jobban tetszik a kiválasztott térkő, annál ötletesebb lehet a burkolatra való pénz előteremtésében.

A legjobban tetsző burkolat kiválasztásánál azonban az árán kívül még néhány egyéb praktikus szempontot is érdemes figyelembe vennie.

Az egyik legfontosabb szempont a burkolat teherbírása

Hiába tetszik Önnek valamelyik 4 cm-es burkolólapból elkészített burkolat, ha személygépkocsi forgalomra szeretné használni a burkolatot. A 4 centiméteres burkolatok ugyanis csak gyalogos forgalomra használhatók. Személyautó forgalomra 6 centiméteres burkolatra lesz szüksége. Ezért ha tartós burkolatot szeretne a burkolólapok töredezése nélkül, akkor garázsbejárójához a 6 cm vastagságú térkövek közül válassza ki a legjobban tetszőt.

A térkövek tisztán tarthatósága

A térkövek tisztán tarthatóságát a burkolat felületének jellege határozza meg. Ha poros, gyakori szennyeződésnek kitett területre keres térburkolatot, akkor nem ajánlatos az antikolt, rusztikus felületű burkolatot választania, mert a burkolat tisztán tartásával meg fog gyűlni a baja.

Ezeket az antikolt térköveket a gyártás során egy antikoló hengersoron engedik keresztül, ami mesterségesen lekoptatja, kitördeli a burkolat felületét. Ez az antikolás rusztikus felületet és patinás hangulatot kölcsönöz a térköveknek, de azzal is jár, hogy a kitöredezett részekben jóval könnyebben megmaradnak majd a szennyeződések. Az antikolt szépség bizony takarítási áldozattal jár. Ezeket az antikolt lapokat sokkal fáradtságosabb lesz szennyezett környezetben tisztán tartani.

Bármelyik felületet választja, érdemes tisztában lenni választása tisztításra gyakorolt következményeivel.
Burkolata kiválasztásakor Önnek mik a legfontosabb szempontok? Milyen szempontok alapján választja ki kertje térkő burkolatát?