Kertjében a különböző méretű, mégis azonos színárnyalatú térkövekből szeretne évtizedeken át tartós burkolatot építeni?

Nézze meg a kombi térkövek változatosságának előnyeit!

Ha vegyes méretekből szeretne egységes színárnyalatú térburkolatot a kertjében, akkor a kombi térköveket a Semmelrock Önnek találta ki. A térkő gyártásban a kombi forma a változatosság és az azonosság előnyeit kombinálja azok hátránya nélkül. Hogyan lehetséges ez?

Térburkolata lerakásakor a különböző méretekkel variálva szeretne változatos lerakási mintát kialakítani. Ez teljesen rendben is van egészen addig, amíg egymás mellé nem rakja az eltérő méretű térköveket, és rá nem jön arra, hogy bizony egyforma a színük, de árnyalatukban bizony eltérnek egymástól, sokszor egészen szembeötlően. A kombi sablonnal való gyártáskor emiatt a bosszantó probléma nem kell idegeskednie. Nem lesz gondja a különböző méretek egymás mellé rakásakor, mert a térkövek színe tökéletesen passzol majd.

Térkő gyártás kombi sablonnal

A térkövek gyártásakor ugyanis a Semmelrock kombi sablont használ. Ennek az az előnye, hogy a különböző méretű térkövek – 30 x 20 cm, 20 x 20 cm, 10 x 20 cm – ugyanabból az anyagból, ugyanabból a keverésből, azonos vastagságban és színárnyalatban, egy préselési ütemben készülnek el. Kombi sablonnal az egy raklapra kerülő eltérő méretű térkövek tökéletesen egyforma árnyalatúak lesznek. Arra azonban még a kombi sablonnal sincs garancia, hogy a különböző raklapokon ugyanolyan árnyalatúak lesznek a térkövek. Ezért az egymás mellé kerülő eltérő méretek színeltérésétől nem kell tartania, de a különböző keverésből gyártott térkövek között még a kombi sablonnal való gyártással is lehetnek árnyalatnyi eltérések. Ezt is kivédheti azonban, ha 3-4 raklapról szedi vegyesen a térköveket burkolata lerakásakor.

Változatos rakásmintákat rakhat le a kombi térkövek három féle méretét kombinálva. Nem fog bosszankodni. Szemre is tetszetős burkolatot fog kialakítani kertjében.

Melyek a kombi térkövek előnyei?

  • Az egy raklapon lévő méretek megfelelő számú kombinálása miatt egyszerű és gyors a térkövek lerakása.
  • Az egyes méretek egymással tetszés szerint variálhatók, és minden esetben zárt alakzatot kap.
  • A kombi térköveket soros, vagy teljesen szabad kötésben is lehet rakni. Lerakáskor minden formátum legalább 90º-kal elfordítva is kialakítható.
  • A lerakási minták változatosságának lehetősége szinte végtelen. Mennyire élénk a fantáziája? Milyen burkolatot szeretne kertjébe?
  • Egy raklapon tökéletesen egyforma árnyalatú térköveket talál.

A raklapok között azonban lehetnek árnyalatnyi eltérések, mert eltérő keverésből származhatnak. Ezért burkolatának megfelelő színárnyalata érdekében több raklap egyidejű kevert lerakását javasoljuk Önnek.

A Semmelrock mely térköveit rakhatja le kertjében vegyes méretekben?

Semmelrock Citytop kombi térkő sarkifény színben

Így néz ki a Semmelrock Citytop kombi burkolat sarkifény színben. Tetszik Önnek is?

A legkedveltebbek egyike a Citytop kombi. Az egyenes vonalú, letisztult formájú Citytop térkövek közül talán a mediterrán és az őszilomb színek a legkedveltebbek. Vagy Önnek inkább a barna-fekete vagy a sarkifény szín tetszik?

Sokan keresik a Suprema kombi burkolatokat is, és népszerű még a La Linia és az Appia Antica nem antikolt burkolat is kombi változatban. A Pastella térköveket is rakhatja kertjében vegyes méretekben.

A Semmelrock melyik kombi burkolatán fog sétálni az elkövetkező évtizedekben?