Hamarosan itt a tavasz. Milyen burkolatról álmodozik, amikor a kertjére gondol? A kertbe kiülve hogyan szeretne pihenni majd családjával az elkövetkező néhány évtizedben? A barátaikat is szeretnék vendégül látni? Amikor barátaik népes társaságát vendégül látják, akkor milyen kertet lássanak maguk előtt?

A fák és virágok között érzi jól magát? Vagy zöldségeket is szeretne termelni a kertben? A növények mellett milyen burkolat lesz a kertjükben?

  • A gyerekeknek lesz majd egy remek játszótér? Ehhez egy füves pázsitra lesz szükség különféle játékokkal?
  • Vagy a gyerekzsivaj helyett inkább az elmélyült gondolkodást tolná előtérbe egy takaros kis szökőkúttal körülötte pedig kerti padokkal? Vagy ha lúd, akkor már legyen kövér, és egy kerti tó kialakításán gondolkodik?
  • Talán a tó hangulata helyett az úszás szerelmeseként egy takaros kis úszómedence lenne ám az igazi.
  • A barátaik biztos nem tudnának ellenállni egy hétvégi grillparti vagy szalonnasütés csábításának.
  • A teraszon is ki lehet alakítani egy hangulatos kis vendéglátóhelyet.
  • Vagy inkább a kerti sétákra gondolva egy kerti ösvény vagy egy fákkal szegélyezett sétányt lát maga előtt?

Családi háza, a terasz és a kert hangulatosan illeszkedik egymáshoz. Otthona ablakán kinézve látja maga előtt a kertet, és a lakásból kilépve a teraszra jut, amelynek folytatásaként kezdődik is a kert.

A fentebb felsorolt kerti alkalmatosságok bármelyikét is szeretné kialakítani, előtte érdemes végiggondolni a kerttel kapcsolatos céljait, és ennek megfelelően megválasztani kertjébe a növényeket és a kerti burkolatokat.

  • A terasz kapcsolódik háza oldalához, és a teraszról pedig néhány lépcsőn keresztül tud a kertbe jutni. Terasza előtt már kezdődhet is a pázsit a különféle mászó és játszó alkalmatosságokkal a gyerekeknek.
  • De egy bokrokkal vagy fákkal szegélyezett kerti sétány is vezethet a kert végén kialakított grillsütőhöz és szalonnasütőhöz, ahol a padokon nemcsak sütni, hanem kényelmesen beszélgetni is lehet.
  • Vagy ezekkel szemben kertje központi eleme a kerti tó, a hangulatos szökőkút vagy a takaros kis úszómedence?

Bármelyiket is alkotja meg a kertjében, érdemes körültekintően megtervezni a kertet, és megválasztani hozzá a burkolatot.

Mivel burkolja teraszát?

Semmelrock La Linia teraszburkolat

A La Linia lapok visszafogottan elegáns megjelenése a barátaiknak is tetszeni fog?

A La Linia járólapok visszafogottan elegáns megjelenése finommosott, szemcseszórt felületével nemcsak tökéletes látványt, hanem csúszásbiztos felületet is ad egész éven át.

A bazaltanctracit és gránitszürke lapok tetszése szerinti kombinálásával olyan igényes és tetszetős burkolatot alakíthat ki teraszán, amitől a barátaiknak is le fog esni az álla. Próbálja majd ki, és nem fog csalódni a hatásban.

Kerti sétánya milyen térkőből készüljön?

A Nardo vörös vagy őszilomb kombinációja sok kertbe foglalta el a sétány burkolatának a helyét. A legtöbb kertben azonban a praktikus szürke burkolatával találkozhat. Ha a linkre kattint, akkor több burkolat képét megnézve tud választani majd a Nardo háromféle színe közül. Melyik lesz a nyerő választás?

Milyen burkolat legyen úszómedencéje körül?

A gyöngykavicsos Picola mosott lapok fövenybarna vagy szürke mosott színe, és csúszásbiztos felülete elnyűhetetlen burkolata lesz úszómedencéje környezetének. Itt is szebbnél szebb képek közül tud választani, ha a linkre kattint.

Biztos lesz olyan burkolat, amelyiket nem fogja tudni kiverni majd a fejéből, és érdemes lesz meggondolni, hogy ez legyen majd medencéje burkolata.