A tégla hatású Leier Patio, Semmelrock Castello Antico vagy a Barabás téglakövek felhasználásával remekül funkcionáló kerti padokat építhet kertjében. Ezeket a térköveket kerti ülőkék építéséhez nemcsak Ön fogja választani.

kerti pad műkő lábon

Kerti pad műkő lábon

Köztereken, a városi parkokban évtizedek óta ismerjük már az előre öntött beton lábakon álló kerti padok látványát. Ezek a padok bizony nem igazán mutatósak, de a mészkővel vagy kaviccsal felszórt utak mentén, a lombos fák hűvös árnyékában kellemes pihenést biztosítanak akár csak néhány percre, vagy hosszabb időre is. A képen látható padnál rosszabb látványt nyújtó padot is fel tud idézni az emlékezetében?

leier patio falazókő pad

Kerti padot is építhet a Leier Patio falazókőből

Saját kertjében talán nem szeretne ilyen két öntött beton lábon álló kerti padot, de a tégla hatású térkövek felhasználásával szemre is tetszetős kerti padokat, vagy a térkőből készített kerti ülő alkalmatosságokat tud készíteni. Ehhez tulajdonképpen nem is kell nagy képzelőerővel rendelkeznie. Mindössze arra van szüksége, hogy ezeket a téglára hasonlító térköveket ne térkőként, hanem falazóanyagként vegye figyelembe.

kerti pad építése

Kerti pad építése a saját kertjében

Ha falazóanyagként tekint a Leier Patio térkövekre vagy a Barabás téglakövekre, akkor kerti pihenőhelyén vagy pedig a kerti járda mentén igazán látványos kerti padokat építhet. Akár az egész padot építheti a térkövek vagy pedig a Barabás téglakövek segítségével, és a térdmagasságig felhúzott Leier Patio vagy Barabás téglakő falra egy deszkalapot csavaroz, és már kész is van hangulatos kis kerti padja.

Ezeken a padokon azonban háttámla nélkül biztos kényelmetlen lenne hosszabb ideig ülni, ezért nemcsak a téglakőből vagy térkőből kirakott padlábat építheti meg térkőből vagy téglakőből, hanem a háttámlaként szolgáló deszkalap tartó elemét is.

A tégla hatású térkövekből épített lábakkal stílusos módon tudja kiváltani a régi, unalmas beton lábakat. A térkövekből épített padlábak nemcsak masszívabbak, hanem sokkal mutatósabbak is lesznek a szürke beton lábnál. A két lábat összekötő deszka ülőke a térkő lábnál is ugyanazt a kényelmes ülést fogja biztosítani, mint a parkokból jól ismert padok.

A változatos színvilágú térkövek és téglakövek beépítésének meglesz az az előnye is, hogy nem kell az unalmas szürke színt valamilyen egyéb színre átfesteni, hisz a Leier Patio térköveket a téglavörös szín mellett a közkedvelt agyagbarna, klinkersárga és carbonszürke színben is választhatja a kerti padok lábának építéséhez.

kerti pad Barabás téglakőből

Kerti pad Barabás téglakőből. Piros, sárga-piros, barna vagy inkább antracit-barna színben építené?

A színek ugyanilyen változatosságából tud választani a Barabás téglakövek között, hisz a téglaköveket a piros mellett sárga-piros, barna, antracit-barna és grafit színben is választhatja.

A kerti pad építésekor a pad lábát már a talajszint alatt kezdje el 30-40 centivel, és így falazza fel a térköveket habarccsal összekötve őket. A tégla hatású térköveket nem fogja bevakolni, éppen a természetességük adja a szükségüket, és érvényesülhet a kiválasztott szín egyedisége is.

Amint térdmagasságban elkészült a falazással, akkor várnia kell addig, amíg a habarcs megköt. A habarcs kötése után az ülőkének használt fapadlót a térkövekbe süllyesztett fém dűbellel és csavarral tudja rögzíteni. Ezzel a módszerrel egy háttámla nélküli kerti padot készíthet el, amelyre mindkét oldalról le tud ülni majd.

Ha háttámlás kerti padot szeretne építeni, akkor ezt is könnyen megteheti. Ehhez mindössze arra van szüksége, hogy a pad lábát adó térkő oszlopot tovább falazza még 4-6 téglasorral, és ahogy elkészült ezzel, akkor a habarcs megkötése után a háttámla részeként a lábak hátuljára fogatja majd fel a háttámlát adó deszkapadlót.

A háttámlás kerti padnak meglesz az az előnye is, hogy a megmagasított lábat kis asztalkaként is használhatja.