Ha munkájában az egyik projekt követi a másikat, és éjjel-nappal rohan, akkor könnyen lehet, hogy időnként alig bírja utolérni magát. Az is fontos azonban, hogy gondoljon néha magára is, és két projekt között kikapcsolódjon 1-2 napot. Vagy esténkén és hétvégén töltődjön fel.

Mitől kapcsol ki az agya? Mivel szeret alig létező szabad idejében foglalkozni?

Feltöltődésként Önnek tökéletesen megfelel 1-1 kellemes este a barátaival? Vagy kikapcsolódásként a családjával menne el 1-2 napra valahová. Otthon is kipihenheti azonban magát, amikor pl. kiül a kertbe, vagy csak sétál egyet. Mi jelent Önnek kikapcsolódást, és felfrissülést?

Milyen lesz az a kert, ahol tökéletesen fel tud majd töltődni?

  • Milyen burkolatot képzel el a kertjében?

Kikapcsolódásához megfelelő környezetet alakíthat ki a kertjében egy fák és bokrok közötti kerti pihenővel, egy hangulatos grillterasszal, vagy ha szeretne kikapcsolódása közben megmártózni, akkor egy kis (vagy akár nagyobb) úszómedencével is jól fog járni.

Kertje kialakításánál figyeljen oda a megfelelő burkolat kiválasztására, mert kellő körültekintés nélkül az egész kert harmóniája felborulhat. Ha szeret a tervezéssel bíbelődni, akkor megtervezheti Ön is kertjét, és burkolatot is választhat hozzá. Ha pedig ehhez már túlságosan elfoglaltnak érzi magát, vagy kevésbé hozzáértőnek, akkor szakemberre is bízhatja. Pihenésének fontos helye lesz a kert. Szabadidejének jelentős részét itt fogja eltölteni feltöltődéssel, elmélyült gondolkodással. Vagy pedig a barátaikat fogják vendégül látni. Nem mindegy, hogy milyen látvány fogja őket fogadni, és az sem utolsó szempont, hogy a kertjébe kilépve mi fog az Ön szeme elé tárulni.

Az emberi lélek rejtelmeivel foglalkozók azt is javasolják, hogy bátran csempésszünk a kertünkbe egy darabkát a személyiségünkből is. Attól függően, hogy mennyire Önről szóljon a kert, lehet ez a darabka kisebb, vagy akár nagyobb is. Nem véletlen ez, mert ez lehet az egyik fontos szempont ahhoz, hogy jól érezze majd magát kerti burkolatán sétálva. Könnyen lehet, hogy a barátai is azonnal érzik majd, hogy burkolata bizony magán hordozza személyiségének jegyeit.

Egy úszómedence vagy egy grillező hely építésekor a környezetnek a kialakítása legalább olyan fontos, mint magának a medencének az elkészítése. A részletek apró finomságainak odafigyeléséből áll össze munka utáni kikapcsolódásának hangulatos helye.

A kerti burkolat kiválasztásának szempontjai

Ilyenkor évtizedekre előre tervez, ezért fontos, hogy nemcsak szépen mutató, hanem a rendszeres használatot is jól bíró, kiváló minőségű burkolatot válasszon kerti pihenőjéhez vagy éppen medencéje környezetének burkolatához.

Várhatóan gyalogos forgalomra kell majd számolni, ezért elég lehet a 4 centiméter vastagságú burkolat is. Ha viszont pl. kerti pihenője burkolatára személygépkocsival is be fog majd hajtani, akkor már a 6 centiméteres térkő burkolatban gondolkozzon.

 

leier euroline berlin

A Leier Euroline kerti lapjai semmilyen festékanyagot nem tartalmaznak

  • Gyalogos forgalomnál érdemes választani a Leier burkoló termékei közül az Euroline kertilap-család burkolólapjait. Az Euroline kerti lapok kopórétege egyedi szépségű, ugyanakkor nagy kopásállóságot biztosító mélységi kőzetek őrleményeiből készül. Fontos szempont az is, hogy az Euroline burkolólapok semmilyen festékanyagot nem tartalmaznak. Ez azért fontos, mert így elkerülheti a tisztítószerek valamint a napsugárzás hatására esetlegesen bekövetkező színváltozás és kifakulás.
  • Személyautó forgalomnál a 4 centiméteres burkolólapok helyett a Leier térkövek közül kerülhet ki a több évtizedre szóló praktikus megoldás.

Vonzó színvilág

Ha kiválasztotta a terhelésnek megfelelő burkolatot, akkor a személyiségének és kertje hangulatának megfelelő színvilágot és felületi megjelenést kell meghatározni. Az Euroline lapokon kívül a rusztikus felületű Mercato térkövek Önnek tetsző színvilága is stílusos választás lehet.

A burkolat szépségét emeli ki, és a kertben található zöldfelülettől választja el az antikolt vagy szemcseszórt kerti falelemekből vagy rézsűkövekből kialakított fal is.

Burkolatának képe összeállt már lelki szemei előtt?