Kerti világítás kialakításán gondolkodik? A kerti lámpák kertje kialakításának tökéletes kiegészítői lehetnek. A fény és árnyék játéka éjszakai kertjének utolérhetetlen hangulatot kölcsönözhet.

sejtelmes fény a kertben

Fényözön helyett inkább valami másban gondolkodik?

Fényözön helyett inkább sejtelmes fényben szeretné látni éjszakai kertjét?

A kerttervezés során a kert éjszakai megjelenése és megvilágítása is a tervezés fontos eleme lehet. Amikor a kertépítés szót meghallja, akkor szinte biztos, hogy elsőként a növények ültetése, a kertben eltervezett tereptárgyak kialakítása és a burkolat lerakása jut az eszébe. A kerti világítás kialakítása is része lehet azonban a kreatív kert kialakításának.

A kerti lámpák világítás a kertépítés befejező szakaszának tökéletes eleme lehet, ami felteszi a koronát hangulatos kertje éjszakai megjelenésére.

Fény és árnyék a kerti világítás fényében

Nappali fényben tökéletesen mutat a kert. Mi van azonban sötétedéskor? Kis túlzással a sötétségbe burkolózott kert olyan, mintha nem is lenne. Ezzel szemben viszont, ha az egész kertet kivilágítaná, akkor ezzel el is venné a varázsát. Mi legyen a fényözönben úszó kivilágítás helyett?

A sejtelmes fények, amelyek láttatnak, és mégis eltakarnak sok mindent, sokkal izgalmasabb hangulatot teremtenek a kertben.

kerti világítás pontszerű fényforrással

Kerti világítás a burkolatba helyezett pontszerű fényforrásokkal

Több, pontszerűen elhelyezett fényforrás izgalmas világosságkülönbségeket biztosít a kertben, és lehetőséget ad a zegzugos kert felfedezésének. A felülről lefelé és az alulról felfelé történő világítással még tovább tudja fokozni a fény és árnyék játékok sejtelmességét.

Kertje egyedileg kialakított megvilágításával egészen sajátot hangulatot teremthet a kertben. Olyan különleges fényviszonyokat alakíthat ki a ház körül, a teraszon, a kerti út mentén, vagy kertje bármelyik zugában, ami nemcsak láttatja, hanem sejtetni is engedi a kertépítés szépségét.

kültéri led világítás

Járdák, kerti utak, teraszok, pihenők kültéri LED világítása a burkolatba helyezett pontszerű fényforrásokkal. Egy kattintás sejtelmes fényben úszó kertjéért

A kültéri LED világítással olyan utolérhetetlen hangulatot varázsolhat a kertbe, amit minden este egyetlen gombnyomással munkába tud állítani. Csak egy kattintás az egész teraszok, járdák kerti utak és pihenők egyedi megvilágításához.

A LED világító rendszerek nemcsak a könnyebb éjszakai tájékozódást segítik a kertben, hanem olyan különleges fényhatásokat is kialakíthat velük, ahol a szeme elé táruló látvány önmagáért beszél majd. Az már csak hab a tortán, hogy a fogyasztásuk töredéke a hagyományos izzóknak.

  1. Világító fényforrásokat helyez el a fák és bokrok tövében? A földről felfelé világító fényforrások kifejezetten drámai hatást keltenek majd. Optikailag olyan mértékben eltorzítják a kirajzolódó sziluetteket, hogy a megvilágított fák vagy bármilyen más tárgy hatalmas árnyékot vet majd. A sötét háttérből kiemelkednek majd az alulról megvilágított fa éles kontúrjai. A megvilágított formák sokkal erőteljesebben mutatnak majd, mint nappali fényben.
  2. A lépcsőre fog LED világítást helyezni? A LED lámpák nemcsak a biztonságos közlekedést teszik lehetővé a lépcsőn, hanem utolérhetetlen fény-árnyék hatásokat is létrehoznak. A kert egyes részei egészen más látványt nyújtanak alulról megvilágítva, mint fényárban úszva, vagy éppen nappali fényben.
  3. A burkolatba szeretne LED világítást elhelyezni? Ezzel is növeli majd a közlekedés biztonságát, és még a képzeletét is megmozgatja majd az éjszakai fényben kialakuló érdekes fényjátékok.
  4. Kerti utak kivilágítására is kifejezetten elegáns megoldás a LED lámpák beépítése.

Solar lámpák a kertben

solar lámpa

Solar lámpa vörös fénnyel

A burkolat kivilágításának remek eszközei a Solar lámpák. Nem szükséges vezetékelni, mert a fényhez nincs szükség áramra.

Nappal a Solar térkő anyagába elhelyezett solar-cellák elnyelik a napfényt, és a felvett energiát éjszaka sugározzák vissza. A burkolatba elhelyezett Solar lámpák a sötétben világítva mutatják az út vonalvezetését elemek vagy más energiaforrás használata nélkül, abszolút környezetbarát módon.