Az Einstein® rendszer a Semmelrock térkövek olyan szabadalommal is védett komplex rendszere, amely integrált elcsúszás elleni védelemmel rendelkezik. Tökéletesen biztosítja a térkövek elcsúszásmentes beépítését. Ezt az intelligens fugázási technikát a kifejezetten nagy forgalmú és nagy terhelésű térkő burkolatokkal szemben támasztott követelmények teljesítésére fejlesztették ki.

Az Einstein kétség nélkül a legjobb fugázási technika nagy terhelésű burkolatoknál

Einstein rendszer

Az Einstein rendszer távtartó és rögzítő elemei kifejezetten nagy teherbírású burkolat építését teszi lehetővé. Szeretné tudni miért?

A térkövek teljes kerületén egymást követően elhelyezkedő távtartó és rögzítő elemek a burkoláskor biztosítják a szabványnak megfelelő fugaszélességet, és a burkolást követően a tökéletes fugakitöltést is. Mindezt úgy, hogy a távtartók érintkezési felülete elhanyagolható. Az 1999 óta használt Einstein® rendszer a legnagyobb terhelésnek kitett területeken használatos.

A páros távtartó elemek megakadályozzák a kövek elmozdulását.

Az Einstein rendszerrel burkolt felületek nagy előnye az egyenletes teherelosztás a burkolat felületén. A teherautók közlekedésekor, induláskor, fékezéskor, kanyarodáskor burkolatra ható erők oldalirányú nyomással terjednek, és oszlanak meg a burkolat felületén. Jóval nagyobb felületen, mint amit a teherautó gumiabroncsai közvetlenül terhelnek.

A burkolat használatakor érzékelhető előnyök összefoglalása

  • A térkövek nem csúsznak el, mert a páros távtartó elemek ezt megakadályozzák. A burkolat így nem deformálódik, ezáltal a térkövek nem fordulnak ki a burkolatból, nem kopik az élük. A terhelés a burkolat nagy területén egyenletesen oszlik el, és nem a teherautó kerekei alatti felületet terheli.
  • A szabvány szerint fugatávolság betartása a távtartóknak köszönhetően könnyen biztosítható, ezáltal a kövek stabilan állnak a burkolatban, élük nem töredezik le.
  • A burkolat géppel is lerakható keresztfugás lerakással és a lapok félhosszában való egymás mellé rakással, ami gazdaságosan biztosítja a szakszerű lerakást.
  • A térkövek sokféle forma, szín és felületkialakítása nagyfokú kialakítási szabadságot ad.
  • A burkolat újra lerakása, vagy a lerakott burkolat tetszőleges folytatása is könnyen lehetséges, hisz egységes szerkezetben van kialakítva a rendszer.
  • Biztosított az egyes térkövek cseréjének a lehetősége.
  • A burkolat jól bírja az időjárás viszontagságait. Ellenálló a magas hőmérséklettel szemben is, és a faggyal szembeni ellenálló képessége is kiváló.

Ha Önnek extrém terhelést kibíró burkolatra van szüksége, akkor az Einstein rendszernél jobb teherbíró képességgel rendelkező burkolatot nem fog találni.