Kertes házban él? Egy ideje már a kerti burkolat rendbetételén gondolkodik?

Aki kertes házban él, nagyon jól tudja, hogy mennyire képes befolyásolni az összképet az, hogy a kert rendezett-e. Lehet a háza akármilyen szép, ha az udvar egy hatalmas dzsumbuj, elég lehangoló lesz az összhatás. Éppen ezért nem véletlen, hogy sok ember fordít kiemelt figyelmet arra, hogy néz ki a kertje. Ön is kertje rendbetételén gondolkodik?

A kertrendezésnek persze számtalan módja van, gyakorlatilag végtelenek a lehetőségek:

  • csinálhat sziklakertet,
  • parkosíthat,
  • füvesíthet, virágokkal boríthat be a háza körül szinte mindent,
  • de akár hűvös, fás ligetet is létrehozhat a kertben.
kerti burkolat

Milyen kerti burkolat építésén gondolkodik?

Egy dolog azonban biztos: szükség lesz valamilyen útra, ösvényre, amin keresztül a kapuból eljuthat a bejárati ajtóig. Ezt a kerti utat igen ízlésesen tudja megépíteni térkövek segítségével. A térkövekből szerencsére elég komoly választék áll rendelkezésre. Ön is tapasztalja ezt, amikor komolyabban elkezd nézelődni a kerti burkolatok között. Sok helyen olyan nagy választék van, hogy csak kapkodni fogja a fejét. Könnyen előfordulhat az is, hogy nem is tud választani majd a különböző kültéri burkolatok között.

Kerti burkolat építése

Ha a kaputól a bejárati ajtóig vezető utat térkövekkel rakja ki, sokkal rendezettebb lesz a kert képe. Mindemellett megóvhatja a virágoskertet, vagy ha kényes rá, akkor a füvet is attól, hogy esetleg összetapossák. Ugyanis ha van kijelölt ösvény, az emberek többsége bizony automatikusan azon közlekedik. A jó helyen megépített kerti burkolat alkalmas arra, hogy finoman terelje a vendégeket, emellett kiválóan lehet díszíteni is a köveket.

A burkolat díszítésének praktikus eleme, hogy lámpákat rejthet közéjük, hogy éjszaka is megtalálja az utat. Emellett még más dekorációs elemek is kaphatók, amelyek hangulatosabbá varázsolják az egész udvart.

Különböző minták a térkövekben

A térkövekkel nem csak ösvényt rakhat ki a kertben, hanem egy-egy nagyobb placcot is a ház előtt. Hogy ez ne legyen annyira sivár és egysíkú, különböző színű kövekből változatos mintákat is rakhat a burkolt területre.

A választásnál persze arra is figyeljen, hogy a burkolatnak milyen terhelést kell majd kibírni: ha például a kocsival is rendszeresen rááll majd, akkor nem árt, ha az erősebb, strapabíróbb típusokból választ a megfelelő vastagságban.

Ha tanácstalan, és elkél a segítség, ne habozzon, kérjen szakértői tanácsot. A Dalos Tüzép hozzáértő munkatársai szívesen segítenek Önnek kertje burkolatának kiválasztásában.

A kerti burkolatok közül melyik építésén gondolkodik?

Milyen segítségre van szüksége?

Mit szeretne tudni kerti burkolata elkészítéséhez?