A térkő burkolatot vásárlók közül sokan ismerik az antikolt felületű és az antikolás nélkül készült térköveket. Önnek a rusztikus hatású antikolt vagy az antikolás nélküli felületek tetszenek inkább?

Ezeken a felülettípusokon kívül azonban többféle olyan felület van még a Semmelrock tarsolyában, amelyek egyedi megjelenést adnak az elkészült térburkolatoknak. Önnek melyik fog megtetszeni annyira, hogy állandó vendég lesz a kertjében az elkövetkező évtizedekben?

A legismertebb Semmelrock felületek

Antikolt felület

semmelrock antikolt felület

Antikolt felületű térkövek a Semmelrocktól. Ezek a rusztikus hatású burkolatok tetszenek Önnek?

Az antikolt térkövek rusztikus felülete a történelmi korok varázslatos hangulatát idézi fel, és a belőlük rakott burkolat időtlen egyediségét sugározza.

A Semmelrock a gyártáskor a kész térköveket egy erre a célra szolgáló antikoló berendezésen koptatja. A koptatásnál a térkövek élei véletlenszerűen töredeznek, lepattognak, és a felületük csiszolódik. Ez a koptatás adja a burkolat antik megjelenését, rusztikus kinézetét.

A legismertebb antikolt felületű Semmelrock termékek az Appia antica és a Castello antico térkövek.

A választék azonban ezzel még korántsem ért véget.

Mosott felület

semmelrock mosott felület

Semmelrock mosott felület

Finom kidolgozású a mosott térkő felületek struktúrája. A mosással előtűnő kőzúzalék természetes módon nyújt csillogóan tündöklő, varázslatos látványt. A mosott felületek jellegzetessége a felület nagyon intenzív fénylő hatása.

A mosott felületű Semmelrock termékek közül kifejezetten kedveltek a Pastella és a La Linia lapok.

Vásárlóink közül a Picola lapokat is többen választják kertjük burkolatának. Kifinomult ízlése van, ha Önnek is a Picola burkolat tetszik.

Szemcseszórt felület

semmelrock szemcseszórt felület

Semmelrock szemcseszórt felület

A gyártáskor a felületet parányi acélgolyók koptatják szemcseszórttá, így ennek a kíméletes technológiának köszönhetően válik érdessé és finom struktúrájúvá. A legfőbb előnye talán, hogy más felületekkel is harmonikusan kombinálható.

A szemcseszórt felületű Semmelrock La Linia térdkövek sok családi ház kertjét burkolják már.

Strukturált felület

A térkövek felületén kialakított kisebb magasságbeli eltérések és a változatos alakú bemélyedések a természetes kövek felületének hatását idézik fel.

A legkeresettebb strukturált felületű Semmelrock termékek a Suprema térkövek és a Bradstone lapok.

Finom kopórétegű felület

semmelrock finom kopórétegű felület

Semmelrock finom kopórétegű felület

A kezeletlen felület kvarcrétegű, illetve nyers betonfelülettel kerül kialakításra a burkolólapok felülete. Ezzel érik el az egyszerű és elegáns megjelenésű burkolatok kialakítását.

Ilyen finom kopórétegű felülettel ellátott Semmelrock termékek a jól ismert Citytop térkövek, a Nardo kövek és a fodorkő.

Erezett felület

Ezzel az erezett felülettel az elkészült térkő a természetes kőhöz megszólalásig hasonló megjelenést kap. Ennek az az igazi értéke, hogy minden egyes kő egyedi felületű lesz. Ilyen erezett felületű a Semmelrock Umbriano térköve.

Curling felület

semmelrock curling felület

Curling felület

Az egyedi Curling technológiával kezelt, szuper finom felületnél a térkövek felületét először szórják, majd ezt követően egy gépi kefélési technológiával is megdolgozzák még. Ez a gyártás eredményezi a kialakuló szuper finom felületet a Caratstruktur térköveknél.

A térkő felületek tisztítása és tisztán tartása

Biztosan Ön is úgy van vele, hogy térkő vásárlásakor elsősorban a térkövek szépsége és az ára alapján választ. Érdemes azonban azt is fontolóra venni, hogy milyen munkával jár majd az elkövetkező néhány évtizedben a burkolat tisztán tartása.

Az antikolt felületű burkolatok letöredezett éleiben könnyen megtelepszik és megbúvik a por. A rusztikus felületet bizony nem fogja tudni ripsz-ropsz felsöpörni és felmosni, mert a letöredezett élek vállaiban jó búvóhelyre lelnek majd a szennyeződések. A strukturált felület tisztán tartásával is nagyjából ez a helyzet.

A finomszemcsés felület már sokkal könnyebben tisztán tartható.

A finom kopórétegű felület pedig még a finomszemcsésnél is könnyebben tisztán tartható felületet ad.

Tisztán tarthatóság szempontjából tehát az antikolt felületekkel lesz a legtöbb munka. Viszont ezek a felületek is kellő gondossággal jól tisztán tarthatóak lesznek, és az sem mellékes szempont, hogy megfelelő színválasztással kevésbé látszik meg a szennyeződés a lávavörös vagy lávaszürke felületen.