A térkő kiválasztásakor milyen szempontok a legfontosabbak Önnek? A térkő burkolat megjelenését alapvetően a térkő színvilága határozza meg. A burkolat színe mellett azonban a burkolólapok mérete és formája is alapvetően befolyásolja a szeme elé kerülő látványt.

Emellett a térburkolatnak nemcsak a színe meghatározó fontosságú, hanem a környezetével kialakított harmóniája is. Nem véletlen, hogy a divatvilágban időről időre felkapott „vad divatszínek” helyett a térkövek divatszínei sokkal visszafogottabbak.

Harmonizál környezetével, és illeszkedik a ház megjelenéséhez

Az évtizedeken át szemünk elé kerülő térkő burkolat sokkal inkább harmonizál, mintsem kontrasztot alkot a környezetével. Illeszkedik a ház stílusához, ezért a térkő burkolat színvilágának kiválasztásakor nemcsak a lábazat és a homlokzati falak színvilágát, hanem még a tetőcserepek megjelenését is érdemes figyelembe venni. Ha figyel erre, akkor kertjében „térkőtől a tetőig” megteremteni a színek harmóniáját.

Az évtizedekre kialakított térburkolat akkor lehet igazán ékessége a kertnek, ha illeszkedik az épület színeihez. Ebbe természetesen belefér az is, ha keveri a színeket a tökéletes összhang kialakításához.

Az évtizedekre megépített térburkolat épülettel harmonizáló színvilágában akkor tud igazán gyönyörködni, ha tökéletes szépségét nemcsak a lerakás pillanatában, hanem az elkövetkező évtizedekben is meg tudja tartani. Ezért amikor burkolatot választ, akkor gondoljon arra is, hogy vajon milyen lesz majd az elképzelt és kialakított burkolat látványa két évtized múlva?

Semmelrock Citytop sétány
Semmelrock Citytop sétány építése

Ha a burkolat képen is látható homoksárga és grafitszürke színvilágának megjelenése alig fog veszíteni valamit a fényéből, akkor nemcsak divatos, hanem időtálló is lesz burkolatának színvilága. Márpedig az időtálló szépség fontos szempont lehet a térkő divat világában is.

Divatszínek, divatos térkő színek

A térkő divatban mindig is a természetben is megtalálható színek hódítottak igazán. Bármennyire is felkapja a divat időnként a pink rózsaszín árnyalatait, azért attól nem kell tartani, hogy kertjeinkben is tömegesen megjelennek majd a pink árnyalatai.

A rózsaszínnel szemben azonban a felhőtlen napsütést felidéző sárga különböző árnyalatai már sokkal nagyobb eséllyel indulnak harcba a kerti burkolatok színvilágának meghódításáért. Nemcsak önálló, hanem például az antracittal kevert színvilág is hódító útjára indulhat majd tavasszal kertek sokaságában.

A vörös nemcsak a tüzes szerelem, hanem a térkő divat egyik örökösen hódító színvilága. A melegség, a felszabadult vidámság árad a vörösben úszó vagy vörössel kombinált térkő burkolatok látványából.

A vöröst harmonikusan kombinálhatja az előbb már említett sárgával, de bordó és a sötétbarna árnyalatokkal is jól mutat.

A téglahatású térkövek színvilága is ezekből a meleg színeket tartalmazó palettából épül fel. Talán nem véletlen, hogy olyan sok szerelmese van a kertjük burkolatát tervezők és építők között.

A bontott tégla mix burkolatok a barna földszínek többféle árnyalatát kombinálják a burkolat színvilágában.

A mogyorószín önmagában is látványos színvilágot alkot, de más színekkel is harmonikusan kombinálható kerti sétánya vagy pihenője burkolatának kialakításakor. Kedveltsége nem véletlen, mert szinte bármilyen színű térkő burkolattal harmonikus színvilágot fog alkotni a mogyoró.